De ruimteatlas van Jesse Kreek - win

De ruimteatlas van Jesse Kreek – win

Door Suzanne. Win het boek De ruimteatlas van Jesse Kreek. Jesse Kreek is een hele gewone jongen die met zijn moeder in een heel gewoon huis woont. Ze hebben niet veel geld, maar Jesse is vastbesloten om een mooi verjaardagscadeau te kopen voor zijn moeder. Daar heeft hij wel geld voor nodig. En dat is waar zijn avontuur begint. 

De ruimteatlas van Jesse Kreek

Het verhaal begint bij Jesse die met zijn moeder een armoedig bestaan leidt. Ze eten iedere dag vissenkoppensoep en zijn moeder werkt heel hard om de eindjes aan elkaar te knopen. Als ze bijna jarig is, vindt Jesse dan ook dat ze een heel groot cadeau verdient, maar dat kan hij jammer genoeg niet betalen. Hij gaat op zoek naar een baantje en vindt een advertentie in de krant.
Die advertentie leidt hem naar professor Stoule-Gang. Deze zonderlinge professor neemt Jesse, die hij steeds maar Roelof blijft nemen, mee op ruimtereis op zijn brommer genaamd Betsie.
Dat is al een avontuur op zich, maar het wordt alleen maar spannender als Jesse per ongeluk de poort van stenen omgooit en ze niet meer terug kunnen. Hoe kan Jesse terug naar zijn moeder en komt hij nog op tijd voor haar verjaardag?

Jesse Kreek

Mijn mening

Dit is echt een aanrader! Het boek staat vol met grappige tekeningen van Chris Mould die het verhaal een extra dimensie geven. Daarnaast zitten er ook veel woordgrappen in verwerkt, die zeker ook voor volwassenen op de lachspieren werken. Ik heb in ieder geval erg genoten van dit boek.
Ik ben dol op dit soort boeken die je vanaf de eerste bladzijde meesleuren in het avontuur.
Het boek is prima te lezen vanaf ongeveer 10 jaar, maar ook leuk om voor te lezen vanaf 8 jaar.
Zeker in deze bizarre tijd, waarin iedereen aan huis gekluisterd is, een fantastische manier om naar een andere wereld te reizen. Bekijk ook de Ruimtereisgids
Bekijk het boek hier

Win

Ik mag van Uitgeverij de Fontein een exemplaar weggeven. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. Maandag 13 april mail ik de winnaar.

 

De ruimte atlas door Jesse Kreek