Klaas kan alles, jij ook? Recensie

Klaas kan alles, jij ook? Recensie

(door Judith) Het TV programma ‘Klaas kan alles’ is populair bij de leerlingen. Televisiepresentator Klaas van Kruistum probeert met behulp van gadgets experts te verslaan op hun eigen vakgebied. Bij het programma is ook een boek verschenen Klaas kan alles, jij ook?

Recensie: Klaas kan alles, jij ook?

Het TV programma

Klaas kan alles, hij probeert de gekste beroepen uit en neemt de meest onmogelijke missies aan om te proberen met behulp van een gadget een expert te verslaan. In het TV programma ‘Klaas kan alles’ heeft Klaas al veel bijzondere dingen meegemaakt. Zo heeft hij geprobeerd verder te slaan dan een professionele honkballer, geprobeerd te zweven en geprobeerd een tsunami te overleven.

Het boek Klaas kan alles, jij ook?

In het boek laat de populaire televisiepresentator de lezer meekijken in een aantal van de experimenten waar hij aan heeft meegewerkt. Klaas wil met het boek stimuleren dat kinderen altijd nieuwsgierig blijven naar hoe dingen werken en of dingen misschien nog wel beter kunnen. Het boek is een informatief boek over de wetenschap, natuurverschijnselen en beroepen. Het neemt de lezer mee achter de schermen van het programma  en daagt de lezer uit om ook zelf experimenten en proefjes te doen.

https://youtu.be/dRaL2Bj4ODo

Wat vind ik?

Het boek is een groot vierkant boek vol met kleurenfoto’s, tekeningen en duidelijke teksten. De verschillende missies zijn onderverdeeld in drie verschillende thema’s: duel, bijna onmogelijke missies en bijzondere beroepen. Het boek staat vol met wist je datjes, informatieve teksten. Het boek is, mede door deze informatieve wetenschappelijke teksten een aanvulling voor iedere schoolbibliotheek. De teksten zijn goed te lezen voor leerlingen in groep 6, 7 en 8. De teksten zijn geschreven in vrij grote letters en geschreven op een originele manier. Niet alleen geslaagde experimenten worden beschreven, maar ook experimenten waarbij de missie niet is gelukt. Lezers worden meegenomen in een creatief denkproces. Ook worden ze in zes verschillende uitdagingen ook gestimuleerd om zelf een missie aan te gaan.

Bestel het boek hier. 

Klaas kan alles, jij ook? Recensie