LEGO® Hidden Side; review+winactie

LEGO® Hidden Side; review+winactie

Door Suzanne. LEGO® komt met een compleet nieuwe serie: LEGO® Hidden Side. In deze serie worden bouwsets gecombineerd met augmented reality. Ook tof voor in de klas dus. Ik mocht deze nieuwe ervaring samen met mijn jongste zoon uitproberen. Je kunt de Haunted schoolbus winnen! 

LEGO® Hidden Side

LEGO® Hidden Side bestaat uit een aantal bouwsets met een spookachtig tintje. Wij mochten de paranormale interceptiebus (Haunted schoolbus) en het kerkhofmysterie uitproberen.

Kinderen bouwen net zoals alle andere LEGO® -sets eerst hun eigen wereld. Nieuw aan Hidden Side is de augmented reality-laag erna: het offline spel dat ze hebben gebouwd, brengen ze met de gratis app zelf tot leven. Zo ontstaat een verborgen wereld vol interactieve mysteries en uitdagingen. Op dit moment zijn er acht verschillende LEGO® Hidden Side-sets, waaraan regelmatig updates en spannende mysteries worden toegevoegd.

Het bouwpakket van LEGO® Hidden Side

De bouwsets van LEGO® Hidden Side zijn geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar. Mijn zoon van zeven heeft inmiddels aardig wat ervaring opgedaan met Lego en is groot fan van Lego Boost (bekijk het hier) waarin de combinatie van bouwen en programmeren een groot succes was.
Zodra het pakket binnen was, werd er met een vriendje afgesproken na school en hebben ze samen de sets in elkaar gezet. Ik heb me niet met het bouwen bemoeid, op het plakken van een aantal stickers na. De beschrijving in het boekje was voor de jongens prima te volgen.

Bekijk de haunted schoolbus hier

Speelgoed van het jaar

De Newbury Spookschool is genomineerd voor Speelgoed van het jaar 2019 in de categorie 8&9 jaar. Hier heb ik (Maike) op gestemd.

Spelen met LEGO® Hidden Side

Het mooie aan LEGO® is dat je eindeloos met je eigen fantasie door kunt bouwen en spelen. Om die reden is LEGO® hier thuis ook het favoriete constructiemateriaal.
Als je deze sets hebt gebouwd, kun je er natuurlijk ook gewoon zo mee spelen.
De verschillende poppetjes en de onderdelen van de sets nodigen uit om je eigen verhaal te maken over spoken en spokenjagers. Ook erg mooi materiaal om in de klas te zetten. Voor wat uitdaging of om te spelen als het werk klaar is.

Bekijk ook het filmpje op de site van LEGO® zelf.

LEGO® Hidden Side; review+winactie

De app

LEGO® Hidden Side combineert het bouwen met een app, waarin je bouwset een spookwereld wordt. Om de app te kunnen spelen, moet je hem natuurlijk eerst downloaden.
Ik vind de app wel erg veel ruimte in beslag nemen; 556 MB volgens mijn telefoon. Maar je kunt de app daardoor ook offline spelen.

Twee kanten

In de LEGO® Hidden Side-app heb je verschillende speelopties. Je kunt ervoor kiezen om de kant van de jager te spelen. In die optie ga je met je speelset op jacht naar spoken. Je hebt daarvoor dus een bouwset nodig. De augmented reality laat de bus bijvoorbeeld echt rijden en laat vervolgens een de bus stoppen in een scene waarin je gloom moet zoeken en spoken uitschakelen.
De andere optie is de kant van de spoken. Je hebt daarvoor geen bouwset nodig, maar moet als spook in een setting op zoek naar dingen. De spoken die je vangt in de jagersoptie, kun je gebruiken als spook in deze optie van de app.

Onze mening

De bouwsets zijn zoals je van LEGO® verwacht. Mooi vormgegeven, oog voor detail en prima in elkaar te zetten voor kinderen vanaf zeven jaar.
De bus is echt supercool, aldus zoonlief, omdat er van alles opengeklapt en uitgeschoven kan worden. Ook zonder app kan hij zich prima vermaken met beide sets.

De app voegt zeker nog iets toe aan de LEGO® Hidden Side. Het is fantastisch om te zien hoe wat je hebt gemaakt ineens kan bewegen en er letterlijk een verborgen kant aan je bouwwerk blijkt te zitten.
Minpuntje voor ons was dat niet altijd even duidelijk was wat je moet doen in het spel. Er is geen duidelijke verhaallijn. Maar het vangen van de spoken en verzamelen van items werkt zeker verslavend.

Ons eindoordeel over LEGO® Hidden Side: Ge-wel-dig!
LEGO® heeft hiermee een fantastische nieuwe lijn op de markt gebracht. Naast het spel in de app wordt ook de eigen fantasie gestimuleerd; het beste van twee werelden.
Zeker de moeite waard om op je verlanglijstje te zetten!

LEGO® Hidden Side; review+winactie

Winactie

We mogen één LEGO® Hidden Side Haunted schoolbus weggeven. Zet hieronder (op de site) een reactie als je mee wilt doen. Woensdag 16 oktober mailt Maike de winnaar.

Bekijk de haunted schoolbus hier