Lente knutselen in de klas

Lente knutselen in de klas

Door Suzanne. Lente knutselen in de klas. De bomen worden weer langzaam groen, overal om je heen zie je knoppen en de lammetjes dartelen in de wei.  Ook bij ons in de klas is het lente. 3x onze favoriete lenteknutsels.

Lente knutselen in de klas

Iedere week proberen we een nieuwe, leuke knutselopdracht voor de kinderen uit groep 3 te bedenken. Waar we in groep 1/2 nog vrij ruim in de tijd zaten om knutsels af te maken, moeten we in groep 3 toch wel rekening houden met het programma.
Het moet dus een opdracht zijn waar de kinderen veel zelf bij kunnen doen en die binnen een uur knutselen helemaal af kan zijn. Ik deel graag onze laatste knutselopdrachten met jullie.

Raambloemen lente knutselen

Raambloemen lente knutselen

Dit heb je nodig:
– gekleurd papier, liefst karton, zoals deze 
– honingraat bollen, zoals deze
– potloden of stiften, scharen en lijm

Hoe maak je de lente knutsel:
Teken de grootte van de honingraat bollen af op het papier. Zo weten de kinderen hoe groot het hart van de bloem wordt. Laat de kinderen nu bloemblaadjes tekenen om het hart heen. De bloemblaadjes mogen natuurlijk ook versierd worden. Als de bloem klaar is, knutselen de kinderen de stengel en blaadjes eraan. En als laatste plakken ze de honingraat bol in het midden van de bloem. Met zoveel mooie bloemen bij elkaar lijkt onze klas een prachtig tuintje!

Nestje met vogeltjes

Nestje met vogeltjes

Dit heb je nodig:
– papieren bordjes, zoals deze 
– gekleurd papier
– scharen en lijm

Hoe maak je de lente knutsel:
Knip het bordje door de helft. Dit wordt het nestje. Laat de kinderen stroken knippen van bruin papier. Het hele bordje mag beplakt worden met deze papieren takjes. Vervolgens laat je de kinderen op gekleurd papier vogeltjes tekenen. De vogeltjes knippen ze uit en plakken ze aan de binnenkant van het bordje.
Deze knutselopdracht vonden de kinderen in mijn groep erg leuk. Ze konden veel zelf doen en ieder nestje was weer anders, eigenheid tijdens het knutselen dus.

De lentebloem knutselen

De lentebloem knutselen

Dit heb je nodig:
– chenilledraad, zoals deze
– strijkkralen, zoals deze
– grote kralen, zoals deze 
– rietjes, zoals deze 

Hoe maak je de lente knutsel:
Begin met de grote kraal aan het uiteinde van de chenilledraad. Je kunt de draad zo lang maken als je wilt. Hoe langer de draad, hoe meer bloemblaadjes je kunt maken. Als de grote kraal vast zit, maak je de rest van de chenilledraad vol  met strijkkralen. Ik heb de kinderen de opdracht gegeven om er een patroon van te maken, zodat er wat meer uitdaging in zat. De laatste 10 centimeter van de draad laat je leeg. Het maken van de bloemblaadjes is nog wat lastig, dus daar heb ik wel bij geholpen. De chenilledraad is makkelijk te vormen en het stukje draad dat je overhoudt kun je in het rietje lijmen, zodat je meteen een steeltje voor je bloem hebt. Je kunt de kinderen daar ook nog blaadjes aan laten maken als je nog tijd over hebt.
Ook een leuk idee om te knutselen voor moederdag!

Er staan affiliate links in dit blog.

Kijk voor meer lente knutselen in de klas op Pinterest

 

Lente knutselen in de klas of thuis;