Lezen met Kinderboekenjuf: stillezen

Lezen met Kinderboekenjuf: stillezen

Stillezen staat eigenlijk altijd op het programma als ik kom invallen. Maar hoe ermee om gegaan wordt door een klas is heel verschillend. Ik zet nu regelmatig Lezen met Kinderboekenjuf in, zodat de kinderen met een gerichte opdracht lezen. Veel meer betrokkenheid en nu lezen de kinderen tenminste écht stil.

Lezen met Kinderboekenjuf

Wat is het?

Lezen met Kinderboekenjuf zijn allerlei online video’s met minileeslessen vanuit verschillende boeken voor groep 3 t/m 8. Het gaat hierbij om leesplezier en het stillezen een boost te geven. In de video wordt er over een boek verteld, er wordt een stukje voorgelezen en vervolgens wordt er een vraag bij gesteld. Bijvoorbeeld de vraag: wat vindt jouw hoofdpersoon spannend om te doen?

Bekijk Lezen met Kinderboekenjuf hier

Lezen met Kinderboekenjuf

Verschillende boeken

Het gaat dus om het zelf lezen van boeken door kinderen, daarom is de dienst ook vanaf groep 3. Er staan al heel veel verschillende boeken online, zoals boeken speciaal gericht op de Kinderboekenweek en ook bekende titels, zoals Agent en Boef, De Grijze Jager en zelfs De waanzinnige boomhut. Er doen ook veel uitgevers mee aan de dienst, zoals De Fontein, Unieboek en Gottmer. Ik denk dat het dan ook heel erg werkt voor de verkoop en leesbevordering. Na zo’n minileesles wil je het boek toch hebben? Maar dat hoeft niet en dat is ook wel de kracht. Als school kun je ook weer niet alle boeken in huis hebben. En er zijn zoveel verschillende boeken! Voor ieder wat wils. Zo komt er altijd een minileesles voorbij die een van de kinderen aanspreekt.

Verschillende voorlezers

Natuurlijk leest Ingrid, Miss Kinderboekenjuf herself, veel voor, maar ze heeft ook een andere meester en juf gevraagd. Leuk voor de afwisseling! Ook zijn er auteurs die filmpjes hebben opgenomen en voorlezen uit eigen boek, zoals Jozua Douglas en Michael Reefs.

Lezen met Kinderboekenjuf

Wat vind ik?

Ik zet het dus heel graag in bij mijn (inval)klas. De kinderen lezen veel gerichter, zijn beter betrokken én we bespreken het na. Daardoor kunnen ze elkaar ook weer inspireren om een bepaald boek te lezen. Het werkt heel simpel met een inlog en je kunt het ook voor de hele school aanschaffen. Op de website vind je ook wat voorbeelden die je gratis kunt bekijken.

Bekijk Lezen met Kinderboekenjuf hier

Er staat een affiliate link in dit blog.