Mijn dag op de NOT 2023

Mijn dag op de NOT 2023

Vandaag (dinsdag) was mijn eerste dag op de NOT. Wat een evenement is het weer! Ik vertel je graag wat ik vandaag heb gezien en geef je wat tips voor als je het ook wil bezoeken.

Mijn dag op de NOT 2023

Binnenkomst

Ik moest vanmorgen wel even wennen aan de drukte voor de ingang. Het duurt even voordat iedereen een badge gescand heeft, dus houd daar rekening mee als je hier naartoe komt. Ik had het voordeel dat ik met mijn perskaart langs de rijen mocht lopen en snel binnen was. Ik heb ook vooral genetwerkt vandaag voor mijn site, dus heb nog lang niet alles gezien.

Waar het eerst naartoe?

Kinderboeken natuurlijk!

Ik raad je aan om eerst naar Hal 1 te gaan. Daar staan namelijk alle uitgeverijen van kinderboeken! Ik ben weer wat euro’s armer, want ze hebben heel wat leuke beursacties. Zoals het tweede boek van mijn man, Jozua Douglas, voor de helft van de prijs. Hij komt zaterdag signeren bij Uitgeverij de Fontein, dus meteen een tip voor dan ;). Als je Hal 1 inloopt zie je meteen Zwijsen staan, ook een mooie stand met alle nieuwe methodes. Maar als je meteen naar rechts gaat bij binnenkomst in Hal 1, kom je in de straat terecht met de kinderboeken uitgevers.

Kinderboekenjuf

Kinderboekenjuf

In die straat vind je ook de Kinderboekenjuf waar je een mooie tas kunt ophalen als je je badge scant. Ze laat haar nieuwe cursus zien en kan je van alles vertellen over Lezen met Kinderboekenjuf.

Sprekers

Sprekers

In hal 1 heb je ook allerlei sprekers in een soort witte luchtkastelen. Het geluid is wel wat lastig te verstaan, aangezien de sprekers door elkaar spreken tegelijkertijd. Er zijn wel goede microfoons en boxen waardoor je het wel kan horen. Houd alleen bij praatjes rekening met het omgevingsgeluid van de beurs. Ik ben bij Paul Baan en Jan van de Ven geweest, beide super interessant!
De sprekers die ik voor aankomende week nog kan aanraden: Eric van ‘t Zelfde, Maxe de Rijk en Prof. dr. Erik Scherder.

Hal 3

In Hal 3 staat oo.nl met ook aardig wat sprekers. Die hebben een kleinere ruimte met voor iedereen een koptelefoon, wat beter te horen. Daar spreek ik donderdagmiddag om 14.00 en 15.00 uur en het lijkt me heel leuk als je komt! Zie hier alle informatie.

Verder vind je in Hal 3 ook informatie bij SLO, NRO en over je pensioen bij ABP.

AOb

AOb

De AOb heeft een fantastische koffiehoek in de loop van Hal 1 naar Hal 3. Ga alsjeblieft langs en word lid met een prachtige actie deze beurs. Ga daar in ieder geval een gratis kop koffie halen. Ik ben lid en ga ook wat meepraten daar, het is echt een fantastische club mensen waarmee we veel kunnen bereiken als leraren.

Eten en drinken

Lunch NOT

Een grote tip is de Gezonde school in Hal 3. Je krijgt enorm korting op je eten als je je eigen broodtrommel en drinkbeker meeneemt. Voor €4,50 had ik een tosti én smoothie, waar vind je dat nou nog?

En verder

In Hal 2 ben ik nog niet eens geweest, dus daar geen ideeën voor. Mijn tip is vooral om te netwerken. Ga gericht op zoek naar wie je wil spreken en wat je wil zien. Ga alsjeblieft niet voor de gratis spullen (een paar dingen is leuk, heb ik ook natuurlijk), maar bedenk je van tevoren goed wat je wil doen. Mijn ervaring is dat sommige (commerciële) bedrijven je naar binnen willen trekken, maar dit levert niet vaak de leukste gesprekken op. Ga naar methodes kijken die je wilt zien, zoek naar waar jij op dit moment tegenaan loopt in het onderwijs, of wat je graag wil bereiken. En loop even door bij de gratis kranten, folders etc. Bereid je voor wat je in ieder geval wil zien. Kan soms een beetje lastig zijn, want er is zoveel! Ik ren dan ook als een gek langs allemaal kraampjes waar ik niks mee wil. Misschien dat ik daar donderdag meer de tijd voor neem? Maar slim om in ieder geval een bepaald doel te bepalen. Wat wil je bereiken op de beurs? En als je gewoon lekker wil snuffelen, ook helemaal prima natuurlijk, neem dan de grootste tijd voor de kinderboeken ;).

Bekijk hier meer informatie waar je je ook kunt registreren.