Alle liefde van de hele wereld WIN

Alle liefde van de hele wereld WIN

Alle liefde van de hele wereld is een ode aan de liefde, die voor iedereen anders is. Een kind vraagt aan een heleboel verschillende mensen wat liefde voor hen is. Het is een prachtig boek en ook nog eens inclusief. Je kunt een exemplaar winnen.

Alle liefde van de hele wereld

Een kind vraagt aan allerlei mensen over de wereld met verschillende beroepen wat liefde voor hen is. Ze geven uitgebreid antwoord, maar het geldt allemaal niet voor het kind zelf. Je ziet bijvoorbeeld een timmervrouw, een ridder, een dichter, een boerin van alles! Maar het kind wordt er niet veel wijzer van. Het maakt wel een mooie reis en ontdekt uiteindelijk toch wat liefde is.

Bekijk het boek hier.

Over de makers

Mac Barnett woont in Amerika en won de Caldecott Honour-Award, dé hoogste onderscheiding voor jeugdliteratuur. Hij schreef al talloze bestsellers en geldt als één van de meest gewaardeerde auteurs in het Engels.

Carson Ellis komt ook uit de VS en heeft al heel wat bestsellers op haar naam staan en heeft verschillende prijzen gewonnen voor haar illustraties.

Edward van de Vendel vertaalde het boek, maar schreef zelf ook al vele klassiekers, zoals Rekenen voor je leven.

Wat vind ik?

Alle liefde van de hele wereld WIN

Ik vind het mooi dat je niet kunt ontdekken of het een jongen of een meisje is in het boek. Het kan allebei en transgender zou ook kunnen, zo kan elk kind zich erin herkennen. Het boek is wel wat aan de lange kant, dus ik vind het vooral voor oudste kleuters en groep 3 geschikt. Het sluit wel heel mooi aan bij Valentijnsdag, mooie datum om het boek voor te lezen. De illustraties zijn prachtig! Maar ook wellicht wat moeilijk voor jonge kleuters. Het boek leest eigenlijk als een lang gedicht, er staat mooie taal in die je wellicht voor anderstalige kinderen wel moet uitleggen.

Win

Je maakt kans op Alle liefde van de wereld. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 31 januari mail ik de winnaar.

Er staat een affiliatie link in dit blog.