Ontspannen op het FesTEAval

Ontspannen op het FesTEAval

Afgelopen zondag werd ik uitgenodigd op het FesTEAval in De Fabrique in Maarssen. Dit festival over thee werd voor de derde keer georganiseerd. Wat vond ik ervan? 

Het werd het eerste moment voor mezelf, en dus kolven op locatie, sinds onze dochter geboren is. Ik kon wel wat me-time en ontspanning gebruiken dus. Top dat ik werd uitgenodigd voor een festival dat draaide om thee en ook mocht deelnemen aan de high tea. Ik nam het er goed van met mijn zus(je) :).

FesTEAval

Alles wat je maar wilt weten over thee, dat is FesTEAval. Met een theemarkt, theeceremonies en workshops. Je betaalt entree voor het festival, dat is waarschijnlijk vooral voor de workshops. Wij hebben die zelf niet gevolgd. Ik zat aan de tijden van het voeden vast en we vonden het al leuk genoeg om over de markt rond te lopen. Ik werd dus uitgenodigd, maar ik kan me wel voorstellen dat je de workshops wilt volgen als je entree hebt betaald. Zorg er dan voor dat je ruim de tijd neemt voor het festival, de workshops duren ook wel zo’n half uur gemiddeld.

Lees ook: TIP VOOR VOLGEND WEEKEND: FESTEAVAL

High tea

Nieuw dit jaar was de high tea, super dat we die erbij kregen, konden we echt goed ontspannen :). Deze was overigens apart bij te boeken. Het duurde even voordat we geholpen werden, maar het was heerlijk! Ik keek wat om me heen en zag dat overal de samenstelling wat anders was. Het was dus een verrassing wat je zou krijgen. De worteltaart was zeker lekker, maar de red velvet cake die ik op andere borden langs zag komen, had ik ook graag geproefd ;).

De markt

Hier zijn we het langst rondgelopen. In de goodiebag zat een casting cup waarmee je bij elke stand wel wat thee kon proeven. We gingen in ieder geval niet met dorst naar huis ;). Het was wat onduidelijk of we het zelf mochten pakken, maar dat bleek niet zo te zijn. Natuurlijk omdat er dan risico is dat je je verbrand en de standhouder verantwoordelijk is. Wel handig om misschien ergens te vermelden, zoals op het ticket. Er werd ook overal de tijd voor je genomen, zodat je wat bijleerde over het zetten van de thee of hoe je het echt lekker maakt. Ideaal om eens wat smaken te proeven, dat kan natuurlijk niet in de supermarkt. Het bleek ook dat mijn zus(je) en ik totaal andere smaken lekker vonden, heel grappig.

Ik kocht natuurlijk ook wel wat theetjes. Zo had ik nog niet gehoord van het merk Chalo, maar ik ben dol op Chai thee. Zeker nu ik een goede melkopschuimer heb (schrijf ik over in mijn weekoverzicht) en dus echt goede chai kan maken. Deze Indian chai kun je ook koud maken, zo proefde ik ‘m, dus lijkt me heerlijk voor warme dagen.

Lees ook: WEEKOVERZICHT 12

Yogi Tea kende ik natuurlijk al wel en deze heartwarming is licht pittig, lekker hoor. Het was warm op het festival, dus ik kocht de speciale smaken van Simon Levelt om ijsthee mee te maken. Ik ben benieuwd hoe die zijn op een fijne warme zomerdag. Ik hoop dat onze kleuter het dan ook graag drinkt in plaats van limonade!

Thee van Oordt kende ik nog niet, ook al bestaat het heel lang. De jongen achter de balie raadde me Natural boost aan, nog zonder dat ik iets had gezegd. Misschien zie ik er ook uit als zoetekauw ;). Maar bingo, deze drink ik nu het liefste! Heerlijk om thuis verder te ontspannen na een drukke werkdag.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren