Papa Draak wordt niet meer beter WIN

Papa Draak wordt niet meer beter WIN

Vandaag een winactie met een bijzonder boek voor pittige periode’s: Papa Draak wordt niet meer beter. Een mooi boek over verdriet, ziek zijn, rouw en de dood. Je kunt een exemplaar winnen, fijn om aan je collectie voor de klas toe te voegen. 

Papa Draak wordt niet meer beter

Papa Draak leert Drakie vliegen, vuurspuwen en nog veel meer. Maar op een dag wordt papa Draak ziek. Zo ziek, dat hij niet meer beter kan worden. Drakie, haar grote broer Vonk en mama Draak zijn erg verdrietig, maar ze proberen papa Draak zo veel mogelijk te helpen. Papa krijgt zijvleugels, zodat hij toch nog een tijdje kan vliegen. Tot zelfs dat niet meer kan en ze door moeten zonder papa Draak.

Rouw

In dit liefdevolle prentenboek voor peuters en kleuters wordt dus op een eerlijke manier over ziekte, de dood en rouw verteld.

Het is een mooi boek dat niet om de boodschap heen draait. Papa is ziek, wordt niet meer beter en gaat hij ook dood. Dat is wel de realiteit waarin sommige kinderen zitten. Ik heb ook een leerling in de klas gehad waarbij haar vader ziek was en overleed. Wat had ik graag dit boek voorgelezen, vooral aan de andere kinderen, zodat zij een beetje konden begrijpen wat er gebeurde met hun klasgenoot.

Papa Draak wordt niet meer beter WIN

Het boek laat je zien dat het verdriet er mag zijn. Dat je boos mag zijn en dat je altijd hulp zal ontvangen.

Ik vind ook dat je bij jonge kinderen niet om de waarheid heen moet draaien en heb elk jaar minstens een keer een gesprek over de dood. Omdat een huisdier overleden is, een opa of in dit geval een ouder. Kinderen zijn hier vaak heel open en eerlijk over. Verdriet mag er zijn, ook zeker in mijn klas. Ik vind dan ook dat dit boek een verrijking is van de schoolbibliotheek zodat het begrijpelijk gemaakt wordt voor de kinderen.

Bekijk het boek hier

Lied

Sascha Groen (schrijfster en illustrator) en Jeroen Schipper hebben een lied gemaakt bij het boek.

Win

Ik mag een exemplaar weggeven van het boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen.