Themabundel ik kan het zelf! WIN

Themabundel ik kan het zelf! WIN

Door Shanon. De themabundel ik kan het zelf en ik kan het zelf extra bevat informatie, tips, hulpkaarten en materialen die direct gebruikt kunnen worden in de praktijk om de executieve functies te trainen. Je kunt het hier winnen!

Themabundel ik kan het zelf! WIN

De themabundel ik kan het zelf en ik kan het zelf extra is een digitale download van de website alles over gedrag. Deze bundel bevat informatie, tips, hulpkaarten en materialen die direct gebruikt kunnen worden in de praktijk.

Bekijk de bundel hier

Wat zit er in de bundel?

In deze themabundel wordt ingegaan op de 11 executieve functies: reactie-inhibitie, werkgeheugen, emotieregulatie, volgehouden aandacht, flexibiliteit, taakinitiatie, plannen, organiseren, timemanagement, doelgericht gedrag en metacognitie.

Elke executieve functie start met een algemeen blad. Wat zie je in de klas en 22 tips en adviezen voor in de klas. Vervolgens volgt per executieve functie een reflectieblad. Op dit reflectieblad kan de leerling aangeven in welke mate hij of zij de executieve functie beheerst, wat er verbeterd kan worden, wat de leerling nog zou willen leren en wat helpend is.

Themabundel ik kan het zelf! WIN

Daarnaast volgen er tal van materialen die ingezet kunnen worden om de specifieke executieve functie te oefenen. De oefeningen bestaan uit werkbladen, kaartjes, spelletjes, gespreksactiviteiten en invulbladen.

Themabundel ik kan het zelf! WIN

Themabundel ik kan het zelf extra

In de extra bundel ik kan het zelf extra, zijn materialen te vinden die extra ingezet kunnen worden bij het versterken van de executieve functies. De materialen bestaan uit: vragenkaartjes gericht op executieve functies, ik-cirkels per executieve functies en weektaken. De leerlingen kunnen zelfstandig of onder begeleiding deze materialen gebruiken.

Themabundel ik kan het zelf! WIN

Wat vind ik?

De themabundel bevat veel praktische materialen. Deze materialen kunnen direct ingezet worden voor het inzicht krijgen en versterken van de executieve functies. De materialen zijn zeer talig waardoor deze goed te gebruiken zijn bij talige leerlingen. Daarnaast vragen de werkbladen veel eigen inzicht van de leerling. De werkbladen uit de themabundel zijn goed te gebruiken onder begeleiding van een leerkracht. Kortom een mooie bundel voor de leerkracht om samen met de leerlingen meer inzicht te krijgen in executieve functies.

WIN: ik kan het zelf en ik kan het zelf extra

Met de winactie verloten we het combipakket ter waarde van €17,95. Dat is de basisbundel en de extra bundel. Die mag ik drie keer verloten van Nicole! Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Beschrijf daarin voor wie en waarom je de bundel wilt winnen. Woensdag 15 juli mail ik de winnaars.