Recensie 'Wat dieren de hele dag doen'

Recensie ‘Wat dieren de hele dag doen’

(Door Bertine) Grote mensen gaan elke dag naar hun werk. Maar dieren? Wat doen die eigenlijk de hele dag? Ontdek het in dit boek waarin je meer dan honderd dieren aan het werk ziet. Een vrolijk en leerzaam boek over de wonderen van het dierenrijk.

Wat dieren de hele dag doen

Bij het zien van het boek ‘Wat dieren de hele dag doen’ en het lezen van de omschrijving werd mijn nieuwsgierigheid meteen geprikkeld. Leerzame boeken zijn sowieso eigenlijk altijd goed en welk kind is er nu niet dol op dieren? Ik wilde er graag meer van weten en heb er geen spijt van dat ik me heb gemeld om dit schitterende boek samen met mijn jongens te testen.

Bonte verzameling

Allereerst ziet het boek er, met zijn grote formaat en opvallend groene cover boordevol illustraties van dieren, super vrolijk en aantrekkelijk uit. Echt een omslag waar je blij van wordt en waarvan je zin krijgt om het boek open te slaan.

Eenmaal open tref je op de 2de en 3de pagina een mooi geïllustreerde, overzichtelijke inhoudsopgave aan. Het boek kent een onderverdeling in 14 leefomgevingen en van elk van deze omgevingen is één diersoort te vinden in de inhoudsopgave. Super handig wanneer je snel informatie wilt opzoeken!

Reis om de wereld

Op de volgende pagina’s wordt een korte inleiding gegeven van wat je als lezer kunt verwachten en wordt je kind uitgenodigd om mee op een ontdekkingstocht te gaan door het wonderlijke rijk der dieren.

“Ga met ons mee op avontuur. We trekken de wereld rond om te ontdekken wat dieren de hele dag doen. En dat kan soms best verrassend zijn…”

Recensie 'Wat dieren de hele dag doen'

Wie de uitnodiging heeft aanvaard, begint zijn avontuur in een betoverend koraalrif. Boordevol met de meest fascinerende schepsels en prachtige waterplanten. Na deze schitterende illustratie, die twee pagina’s beslaat, volgt aan de hand van diverse kleine tekeningen een kennismaking met de verschillende bewoners van het rif en wordt uitgelegd wat hun taken zijn bij het onderhouden van hun bijzondere leefomgeving.

Zo gaat de reis maar door. Via de savanne, langs het tropisch regenwoud. Door een rivier en over de Noordpool naar de mangrove en de donkere diepten van de oceaan. De auteur en illustrator hebben duidelijk bijzonder veel aandacht aan het boek besteed en zijn erin geslaagd een geweldig leerzaam boek neer te zetten dat van begin tot eind weet te boeien.

Lees ook: LEUKE PRENTENBOEKEN THEMA DIEREN

Prachtige collectie voor iedere dieren- en boekenliefhebber

‘Wat dieren de hele dag doen’ is een prachtig boek dat kinderen vanaf ongeveer 5 jaar op begrijpelijke en speelse wijze een heleboel leert over de dierenwereld en tal van zijn bijzondere bewoners. Een hele mooie aanvulling op onze boekencollectie die ook zeker niet misstaat in de klas of schoolbibliotheek.