Sinterklaascadeaus voor kleuters

Sinterklaascadeaus voor kleuters

Wat moet ik mijn kleuter geven, hij heeft al zoveel? Een vraag die hier ook speelde. Ik vind het fijn om speelgoed te geven dat goed is voor de ontwikkeling. Ik zet wat leuke Sinterklaascadeaus voor kleuters op een rij. 

Het huis puilt uit van het speelgoed, maar voor Sinterklaas moet je natuurlijk wel iets geven. Daarom kies ik graag voor speelgoed wat educatief is én waarvan ik denk dat er veel mee gespeeld gaat worden.

Sinterklaascadeaus voor kleuters

Treinbaan

Onze kleuter is helemaal fan van de treinbaan. Hij speelt er thuis graag mee, maar ook op school, bij de BSO en bij opa en oma. Hij verzint er hele verhalen bij. Regelmatig maakt hij er een hele wereld bij met auto’s en de dieren. Mooi om het fantasiespel te prikkelen dus. Thuis hebben we een treinbaan van de Ikea die hij zelf kocht van gespaard geld. Hij kreeg al een verkeerslicht van Brio in zijn schoen, maar dat merk is best duur. De Ikea heeft leuke extra wagonnetjes die hij in zijn schoen bij opa en oma kreeg.

Treinbaan

We zochten verder op een treinbaan, want onze kleuter wilt er graag onderdelen bij, zoals een brug. We vonden een treinbaan van Kidkraft die veel beter te betalen is dan Brio. Ik vind het vooral leuk dat je allerlei mogelijkheden hebt om te spelen, zoals met het politiebureau of het vliegveld. Het stimuleert het rollenspel. Ik weet zeker dat hij hier veel plezier aan zal beleven.

Spelletjes

Spelletjes zijn goed voor de gehele ontwikkeling. Je leert te wachten op je beurt, samenspel, (bij de meeste spellen) tellen, getalbeelden, maar ook tegen je verlies kunnen. Veel sociale vaardigheden en rekenvaardigheden komen erbij kijken.

De spellen van Haba zijn favoriet bij onze kleuter, vooral Wilde Vikingen en Schat in zicht. Het zijn dan ook leuke, kleurrijke spellen die perfect aansluiten bij de leeftijd en de belevingswereld van kleuters. We hebben de spellen denk ik al wel 50 keer gespeeld. Ik heb er dus weer wat op zijn lijstje gezet.

De spellen van Sunny Games heb ik pas net ontdekt door een Instagram storie tijdens het spellenspektakel. Dit zijn coöperatieve spellen, waardoor je heel goed leert samenwerken, een belangrijke kwaliteit om als kleuter te leren. Die spellen wil ik in de klas ook wel hebben!

Sinterklaas cadeaus

We kregen het junior Monopoly spel met elektronisch bankieren. Daar ben ik benieuwd naar! Ik ben altijd zelf al dol geweest op Monopoly en heb de junior versie nog nooit gespeeld. Het ziet er grappig uit en is makkelijk te bedienen, omdat je met een pasje betaalt. Wel de tip om de bedragen goed uit te spreken voor het getalbegrip.

Verkleedkleding

Onze kleuter is dol op verkleden, voor het rollenspel is het het dan ook heel leuk om kleding voor Sinterklaas te geven. Wij kregen een PJ masks kostuumIk denk dat onze zoon dit wel een gaaf kostuum vindt en dan ook meteen als superheld gaat spelen. Hij kan dan in zijn pak met de PJ Masks headquarter spelen die we ook opgestuurd kregen. 

Smart games

We hebben er nog geen thuis, maar op school worden de Smart games volop gespeeld in de klas. Het zijn spelletjes die je alleen of met z’n tweeën speelt. Je moet altijd opdrachten oplossen. Daarnaast komen er rekenvaardigheden bij kijken, zoals ruimtelijk inzicht, plannen en redeneren.

Roodkapje Smart games

Voor kleuters zijn er sprookjes spellen, wat goed aansluit bij wat ze leuk vinden en ook in de klas veel mee bezig zijn. En wie houdt er niet van bijvoorbeeld de Efteling? Die sprookjes kunnen de kinderen naspelen met de poppetjes en natuurlijk de opdrachten oplossen, goed voor de 21e eeuwse vaardigheden.

Wat is jouw tip voor Sinterklaascadeaus voor kleuters? 

Afbeelding: happy child girl with a Christmas present on wooden background Door Evgeny Atamanenko

Sinterklaascadeaus voor kleuters

Er zitten affiliate links in dit blog.