Sintstress bij jezelf in 11 punten

Sintstress bij jezelf in 11 punten

*Sarcastische modus aan* De leukste dagen van het jaar toch, Sinterklaas? Zorg ervoor dat je het lekker druk hebt met nascholing, huisbezoeken en je lokaal zo vol mogelijk aankleden in Sinterklaas thema. Hoe drukker, hoe beter toch? *Sarcastische modus uit*. Sintstress (oftewel werkdruk) bij jezelf in 11 punten, lezen met een flinke chocoladeletter, eeeeh, korrel zout. 

Sintstress bij jezelf in 11 punten

 1. Kijk drie keer per dag het Sinterklaasjournaal
  En stook de kinderen lekker op: “O nee, de pakjes zijn er niet? Nu gaat Sinterklaas op school niet door!”
 2. Plan zoveel mogelijk
  Een keer per dag letters kleien van pepernotendeeg, twee keer per dag Sinterklaasliedjes oefenen, drie keer per dag rekenen met pepernoten en zeven knutsels in het Sinterklaasthema in een week.
 3. Leg alle huisbezoeken af 
  Plan deze weken alle huisbezoeken van je klas in, geeft zo’n lekker beeld hoe de kinderen zich altijd thuis gedragen.
 4. Picture Perfect lokaal
  Struin Pinterest en Instagram af naar lokalen in Sinterklaasthema die jij fantastisch vindt. Maak er een moodboard van en kopieer vervolgens al die plaatjes naar je eigen klas. Hoe voller, hoe beter. O ja! Vraag ook nog even op Instagram om tips hoe je je lokaal nog kunt verbeteren.
 5. Alle lessen doen die je online vindt
  Zorg er eerst voor dat je minstens tien uur hebt vrijgemaakt in de avonden en in het weekend om al die lessen te zoeken. Vervolgens nog eens een volledige vrije zondag om je lessen voor te bereiden. Hoe meer je kunt doen, hoe beter, leren de kinderen toch meer van?
 6. Knip en plak je rot
  Nu je al die mooie lessen hebt, knip en plak je die lessen helemaal zelf in elkaar. Na de lessen gooi je al dit materiaal weer weg. Volgend jaar weer nieuwe lessen, je moet wel een beetje afwisselend blijven natuurlijk.
 7. Ga lekker studeren
  Geef je deze weken op voor alle nascholing, cursussen en opleidingen die je kunt vinden. Lekker studeren jongûh!
 8. Pep de Sintcommissie op
  Bedenk een leuke yell en pep je sintcommissie op om zo extreem mogelijk te versieren, midden in de nacht te beginnen met schminken en minstens 100 kilo pepernoten aan te schaffen. De cadeautjes heb je natuurlijk al liggen, maar ruil je voor de zekerheid nog drie keer om. Het moeten wel de meest perfecte cadeaus zijn natuurlijk.
 9. Hoge eisen
  Stel zo hoog mogelijk eisen aan de kinderen en laat ze ook vooral veel huiswerk maken thuis. Hoe meer, hoe beter, zorgt voor afleiding en dat ze lekker moe worden.
 10. Gooi elke dag je lokaal overhoop
  De rommelpieten komen elke dag lekker rommelen, dolle pret!
 11. Laat alle regels los
  Vrijheid blijheid toch?

Maar even zonder dollen he?! Houd het voor de kinderen en jezelf zo rustig mogelijk, bijvoorbeeld met een rustboekje. Kun je wat hulp erbij gebruiken? Kijk dan naar de Rust Adventskalender.