Brain Train

Smart Games Brain Train: win

Brain Train is een van de nieuwe spellen van Smart Games. Een leuk spel om mee te nemen op vakantie of voor in de klas na de zomervakantie. Ik mag een exemplaar weggeven, maar let op, snel meedoen!

Brain Train

Brain Train

Train je brein met dit vormenspel! Deze trein is zowel een puzzel als een speelgoedtrein. Kan jij de vormen in de juiste volgorde in de wagons plaatsen? Naarmate de opdrachten moeilijker worden, krijg je steeds minder aanwijzingen. Ben jij op het juiste spoor? Zorg ervoor dat alle wagons aan elkaar vastzitten voordat je trein het station verlaat. Een spel met 48 opdrachten voor kinderen vanaf 3 jaar. Bekijk het spel hier.

Wat vinden wij?

Smart Games Brain Train: win

Onze kleuter thuis pakte het pakketje uit en was meteen enthousiast. Ik vond het er wat simpel uit zien, maar niks was minder waar! Net zoals bij alle Smart Games wordt het spel steeds moeilijker, zo ook bij deze uitdagingen.

Blokjes aan elkaar

De meeste blokjes met de vormen zitten namelijk aan elkaar. En de uitdagingen kunnen echt maar op één manier gelegd worden. De wagonnetjes moeten ook aan elkaar vast zitten, zodat de kinderen er ook mee kunnen rijden.

Smart Games Brain Train: win

Zelfstandig doen

Onze kleuter heeft nog niet eerder met een Smart Game gespeeld, dus hij had er wel wat uitleg bij nodig. Later kon ik van alles gaan doen, zoals koken, terwijl hij de met de trein speelde. Hij kon zich lang concentreren en zich er dus mee vermaken. Ook de volgende dag pakte hij de trein er snel bij, om mee te spelen en begon eerst bij de uitdagingen die makkelijk voor hem waren. Zo af en toe heeft hij een tip nodig, zoals een karretje omdraaien of het blokje met de twee vormen andersom doen. Maar verder kan hij zelfstandig puzzelen.

Wat leren de kinderen met de Brain Train

Er zitten verschillende vaardigheden in. Zo worden bijvoorbeeld de executieve functies getraind. Voor ons zoontje is het goed om te leren doorzetten en niet te snel op te geven. Of om niet te snel hulp van ons te vragen, maar eerst zelf na te denken. Cognitieve zaken gaan hem vrij makkelijk af, dus in dit spel kan hij zijn uitdaging vinden.

Ook kun je oefenen met de vormen als je praat over de figuren die bij het spel zitten.

Smart Games Brain Train: win

Lekker spelen

Als de trein is gemaakt, kunnen de kinderen er natuurlijk ook fijn mee spelen, hij kan echt rijden. Onze dreumesdochter wilde er ook graag mee spelen, dus voor haar haalde ik haar Bla bla blocks trein uit de kast.

Win Smart Games Brain Train

Ik heb hier thuis een exemplaar van de Brain Train liggen die je kunt winnen. Zet hieronder (op de site dus) een reactie als je mee wilt doen. Vanwege de vakantie mail ik a.s. vrijdag 19 juli de winnaar al, zodat ik het zaterdag nog op kan sturen.