Smulkids recensie (en win één exemplaar!)

Smulkids recensie (en win één exemplaar!)

Door Yvonne. Via uitgeverij ‘Witte Leeuw’ kreeg ik het boek Smulkids toegestuurd. Een vrolijk prentenboek over eten. Zeer geschikt voor peuters. Je kunt een exemplaar winnen!

Smulkids

Het boek is geschreven door Fearne Cotton. Fearne is een Engelse televisiepresentratice van de CBBC die ook kinderboeken schrijft. Ze bracht al eerder Yogakids uit. De illustraties zijn gemaakt door Sheena Dempsey.

Het boek gaat over de Smulkids: In het begin van het boek zie je elf peuters naar de peuterspeelzaal lopen en daar eten en drinken. Door het hele boek heen komen alle kinderen in verschillende situaties aan bod. Aan het eind komen ze samen een feestje vieren.

Tekst op de achterkant van het boek:
Wij zijn de smulkids. Kijk eens wat wij eten: groente en fruit, melk en brood en soms een tussendoortje. Kit houdt van bananen, Emily hoeft even niks, Winnie helpt met koken en George wil alleen maar kaas – zelfs op zijn hoofd! Proef, peuzel, smak, snoep en knabbel mee met de smulkids. Wat eet jij vandaag?

Smulkids

Mijn mening

Ik ben echt weg van dit boek! Ik heb het boek gelezen met een aantal peuters van drie jaar. De leuke en kleurrijke tekeningen nodigen echt uit om het boek goed te bekijken. Niet alleen kun je het met de peuters hebben over het eten, maar op elke bladzijde zijn leuke details te ontdekken.
Er zit geen verhaallijn in het boek, maar dat is helemaal niet erg. De korte en bondige teksten maken het zeer geschikt om met een klein groepje peuters te lezen.

Thema eten

Smulkids sluit natuurlijk heel goed aan bij het thema eten. Samen het boek lezen en dan praten over eten: Wat lust je wel of niet? Welk fruit heb je vandaag mee?
Aansluitend kun je dan samen nog iets lekkers maken en natuurlijk samen opeten!

Kijk eens naar kookles in de klas of gezonde traktaties.

Smulkids recensie (en win één exemplaar!)

Winnen?

We mogen van uitgeverij Witte Leeuw één exemplaar van Smulkids weggeven!
Wil je kans maken op dit boek? Plaats hieronder (op de site dus) een reactie met je favoriete gerecht. Op maandag 25 februari maken we de winnaar bekend.

Niet gewonnen of winactie al afgelopen? Hier kun je het boek bestellen!

Smulkids recensie