Thema winter lespakket rekenen

Thema winter lespakket rekenen

Ik maakte een thema winter lespakket rekenen voor kleuters en groep 3. Met kleding ontwerpen (patronen), getalbegrip, splitsen en een dobbelsteen spel (sprongen van 2). 

Thema winter lespakket rekenen

Speciaal voor thema winter maakte ik een winter lespakket rekenen voor groep 1/2 en groep 3. De spellen zijn makkelijk moeilijker te maken voor groep 3. Er is een pakket met alleen het materiaal en een met de tekst zoals hieronder staat. Uitprinten en aan de slag!

Ontwerp kleding

Thema winter lespakket rekenen kind

In het thema winter lespakket rekenen zitten twee kinderen, een jongen en een meisje, en truien. Je kunt de kinderen truien laten ontwerpen voor de kinderen. Je kunt elk kind één trui geven, of ze er meerdere laten ontwerpen.

Patronen
Je kunt de kinderen patronen laten tekenen op de trui, net zoals je op “foute” kersttruien ziet.

Kleuren en vormen
Oefen de kleuren en vormen door een bepaalde vorm en/of kleur op de trui te laten tekenen. In groep 3 kun je de kinderen een patroon van vormen en kleuren laten maken. Zeg dan dat je bijvoorbeeld 3 vormen en 3 kleuren wilt zien die terugkomen op de trui.

Cijfers voor getalbegrip

Thema winter lespakket rekenen cijfers

Er zitten leuke cijfers met sneeuwpoppen in het thema winter lespakket rekenen. Print voor kinderen die wat verder zijn met rekenen de cijfersymbolen meerdere keren en maak er cijfers boven de 20 van.

Bouw een iglo

Zorg voor kleine blokjes, bijvoorbeeld de kleine gele uit groep 3, of suikerklontjes. Geef de kinderen een cijfersymbool en laat ze een iglo of toren bouwen. In het pakket zit een voorbeeld met ijsblokjes.

Splits met de sneeuwpop

Thema winter lespakket rekenen splitsen

Print de sneeuwpoppen uit. Zorg voor kleine blokjes als ijsblokjes. Leg een cijfer op de sneeuwpop met de grote cirkel. De kinderen splitsen het cijfer met blokjes of met de cijfers in het pakket.

Dobbelsteen spel

Thema winter lespakket rekenen spel

Print de dobbelsteen, de fiches en het spelbord uit van het thema winter lespakket rekenen . Zorg voor twee pionnen, kinderen kunnen dit met z’n tweeën spelen dus. Maak de dobbelsteen of gebruik een eigen dobbelsteen.

De kinderen rollen met de dobbelsteen en zetten het aantal stappen dat ze hebben gegooid. Als ze op een cijfer komen (sprongen van 2), dan mogen ze het juiste aantal munten pakken. Het spel eindigt als iemand op het lachende sneeuwpoppetje komt. Degene met de meeste muntjes wint het spel.

Tellen

De kinderen tellen in sprongen van 2. Het is dus handig als ze ook de muntjes in sprongen van 2 neerleggen bij hun plek. Kinderen in groep 3 tellen de munten samen en kunnen ze ook in andere groepjes neerleggen, zoals in de vijf-structuur of leggen de munten neer zoals op de kralenketting, in rijen van 10.

Download

Download het pakket

Thema winter lespakket rekenen

Download het pakket met tekst

Lees ook de thema-openingen thema winter. Of maak zelf sneeuw

De afbeeldingen kocht ik via Teachers pay teachers.

Thema winter lespakket rekenen