Tina festival 2017

Volop genieten op het Tina festival 2017

Door Manon. 24 september was het dan zover; Samen met mijn dochter Lenn mocht ik naar het Tina festival.

Al vroeg stapte we in de auto, want we moesten wel zo’n twee uurtjes rijden. Lenn en ik hadden er ontzettend veel zin in, want ondanks dat Lenn pas zeven is, kent ze al vele artiesten en vloggers die ook aanwezig waren op het festival. Het was zelfs wel een beetje spannend om ze nu in het echt te gaan zien.

DRUK!

Aangekomen in Wassenaar bleek wel dat het heel druk was. Na enige tijd in de file kwamen we dan toch aan bij Duinrell waar het festival plaatsvond. We werden ontvangen in een vrolijk aangeklede straat en opgewacht door vele medewerkers van het Tina festival. We kregen meteen een mooie tas, en Lenn kreeg een keycord met daaraan een boekje waarin in stond wat we allemaal konden vinden op de markt.

Tina festival 2017

Lenn keek haar ogen uit, we liepen een stukje het park op en de muziek kwam ons al tegemoet.  Op het tina glitter stage stond de jongensgroep Zomaer te zingen en dat wilde we natuurlijk meteen even zien. Om ons heen stonden allemaal leuke kraampjes waar je de leukste, grappigste en gekste hebbedingetjes kon kopen. Lenn zag meteen een stand waar je je haar kon laten doen en dat wilde ze heel graag. Toch besloten we eerst even lekker te gaan eten.

Tijdens het eten werd het programmaboekje even goed bestudeerd. Wat willen we allemaal zeker gaan doen? Lenn wist het precies. We gaan beginnen bij de kraampjes mama!! Ze had al wat andere meiden zien lopen met een haarband met poezen oortjes. (a la Ariana Grande) Die wilde ze natuurlijk ook.

Tina dorp

Onderweg naar de markt kwamen we langs het Tina dorp. Omdat we gezien hadden dat je daar leuke Tina boeken kon scoren zijn we toch eerst daar maar afgedraaid. In de boekenstand gingen we naar buiten met drie nieuwe boeken, een strip en een kleurboek. Helemaal blij. Ook namen we een kijkje bij de tekenaars van Tina. Dat vond Lenn ook wel interessant.  Nadat we door de stand van Tina’s musical gelopen waren kwamen we nog in de Tina merchandise stand terecht. En ja hoor daar hadden ze de gewilde haarband! Lenn was helemaal trots. We hebben er maar meteen een paar meer gekocht voor de komende kinderfeestjes, want ook de vriendinnetjes van Lenn zullen dat vast wel leuk vinden.

Optredens

Tina dorp

Tien we het Tina dorp uitliepen kwamen we terecht bij Sterren stage. Daar zouden Mylène & Rosanne bijna gaan optreden. Dat wilde Lenn zeker zien. Deze tweeling is bekend geworden door hun deelname aan het junior Songfestival en sindsdien hebben zij meerdere songs uitgebracht en zijn zijn veel te zien op YouTube.  Vooral het liedje Me and my selfie hoor ik regelmatig uit Lenns slaapkamer komen!

Alle optredens op sterren stage werden aan elkaar gepraat door Buddy Vedder en Stijn Fransen. Wat deden zij dat leuk! Aan het eind van elk optreden werden twee knuffels in het publiek gegooid en degene die de knuffels vingen mochten backstage voor een meet and greet. Dat wilde Lenn natuurlijk wel, maar helaas was ze te klein en heeft ze geen knuffel kunnen bemachtigen.

De markt

Tina festival

Toen was het tijd om toch echt naar de markt te gaan. Vele stands met leuke producten stonden daar voor ons klaar. Lange rijen stonden er om de mooie goodiebags te kopen, of om de nieuwste dingen uit te proberen. Lenn keek haar ogen uit. We kochten een mooie tas van mostcutest met daarin een squishie. Ik had er nog nooit van gehoord, maar blijkbaar was ik de enige want alle meisjes liepen er daar mee rond. Ook zaten er in de goodie bag nog gummetjes, en een sleutelhanger. Bij de stand van vogue namen we een lekkere deodorant mee, en bij de Wakkere muis draaide Lenn aan het rad en won daar een mooie kalender van Geronimo Stilton.

Graag wilde we nog een dansje wagen bij de stand van Just Dance om daar de nieuwst versie uit te proberen, maar daar was de rij wel erg lang. En we wisten dat Femke Meines bijna zou gaan optreden op Sterren stage, en die wilde Lenn ook heel graag zien. We kochten een lekkere suikerspin en gingen weer terug naar het hoofdpodium. Daar zagen we nog een klein stukje van Tina de musical, en dat vonden we allebei ontzettend leuk. Wie weet wordt dat ons volgende uitje!

Muziek

Bij het optreden van Femke zag ik Lenn echt genieten. De zon scheen, de muziek was vrolijk en we stonden super dichtbij. Dit was echt heel speciaal voor onze Lenn. Na Femke kwamen Sarah&Julia+Nigel op het podium, het bleef een groot feest. We konden helaas niet alle artiesten zien, de keuze was te groot en je kan gewoon niet overal tegelijk zijn.

Creatief

shirt pimpen

Op het YouTube podium stonden bekende namen als Bibi, Beautynezz, Girlys blog en Meisjedjamilla. Je kon je inschrijven voor een meet and greet, maar helaas waren we daar te laat voor. Wel hebben we even staan kijken. Toen we terug liepen kwamen we langs de grote tent van Disney channel. Daar kon je een eigen shirt pimpen. Nou dat zag Lenn wel zitten. Ze koos een mooie roze en ging direct met de schaar aan de slag. Met hulp van een lieve medewerkster ging ze naar huis met een mooi resultaat!

Toen had Lenn de smaak te pakken en willen wel naar de DIY plaza. Daar waren leuke workshops te vinden waaronder het schilderen van een doosje, het vlechten van je haar, het knopen van armbandjes, tangles tekenen, een theefeestje van mevrouw Cha, hoelahoepen en geurtjes maken. Ook hiervoor hadden we ons eigenlijk moeten inschrijven, maar we hadden geluk en mochten nog aanschuiven bij het tekenen van tangles. Erg leuk, maar Lenn had weinig rust want er was nog zoveel leuks te zien en te doen.

Op glitterstage was GRLBND te bewonderen, er waren natuurlijk ook een heleboel leuke attracties en op Sterren stage sloot Ronnie Flex de dag af.

Wat een topdag, ik had een heel gelukkig meisje in de auto zitten op de terug weg. Ze bleef maar vertellen wat ze allemaal gezien en gedaan had en kon niet wachten dat we thuis waren om het ook nog aan papa te vertellen. Heerlijk om dit samen met je dochter te kunnen doen!

Gaan we volgend jaar weer? Als het even kan… een dikke JA!

Lees ook: DISCOFEVER OP DE TINADAG

BewarenBewaren

BewarenBewaren