Win griezelig boekenpakket Kinderboekenweek

Het houdt maar niet op, weer een winactie! Win deze keer een griezelig boekenpakket Kinderboekenweek van Lemniscaat. 

Win griezelig boekenpakket Kinderboekenweek

Vandaag mag ik een pakket weggeven met maar liefst drie titels van Lemniscaat. Twee (voor)leesboeken voor de middenbouw en een titel is zelfs kerntitel voor groep 7 en 8 van de basisschool!

Het pakket

griezelig boekenpakket Kinderboekenweek

Spuitende slagaders en overstromende oceanen

spuitende slagaders en overstromende oceanen

Jesse Goossens schreef een handleiding bij vierendertig grote en kleine rampen voor iedereen van negen jaar en ouder. Ze verzamelde allerlei grappige, griezelige en geweldige weetjes over alle mogelijke catastrofes. Weet jij hoeveel botten je kunt breken? Hoe je moet reanimeren? Wat de grootste aardbeving ooit was? Hoe je kunt merken dat er een bosbrand aankomt? En hoeveel bloed er in je lijf zit? Linde Faas maakte de illustraties, net als voor het boek Colafonteinen en spetterende verfbommen. Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar het Rode Kruis.

Lees ook: PROFESSOR KWISTNIETDATUTKON. PROEFJES IN DE KLAS

Naast de EHBO lessen die de kinderen vaak op school krijgen, is dit een handig naslagwerk voor kinderen. Het zijn niet alleen hele handige tips, maar ook nog eens fijn geschreven, waardoor kinderen het zeker leuk vinden om te lezen. Zo staan er allerlei weetjes in over bepaalde ongelukken of rampen, heel interessant! Zoals bijvoorbeeld een stuntman die maar liefst 433 iets brak in zijn lijf.

De kleine heks

De kleine heks

De kleine heks, Abraxas, woont met haar raaf in een huisje diep in het bos. De kleine heks is pas 127 en dat is nog heel jong voor een heks. Pas als ze alle toverkunsten in het heksenboek uit haar hoofd kent, zullen de andere heksen haar niet meer als een kind behandelen. En mag ze meedoen met de heksenbijeenkomst op de Bloksberg. Maar voor het zover is, haalt ze nog heel wat streken uit. Ze helpt de één en plaagt de ander en rolt van het ene avontuur in het andere. Van zo’n kleine heks moet je wel houden.

Het boek is al in 1979 geschreven, maar nog steeds leuk om te lezen. Het leest makkelijk weg en is prachtig in kleur geïllustreerd. Het doet wat denken aan het boek Platvoetje en is daarom ook leuk om voor te lezen vanaf groep 3. Er zitten veel grapjes in, de kinderen zullen ervan smullen.

Lees ook: MIJN PRENTENBOEK TOP 10

Het spookje

Het spookje

Van dezelfde schrijver, Otfried, Preussler, is Het spookje. In een kast in Slot Uilenstein woont het spookje. Elke nacht om 12 uur wordt hij wakker en spookt hij vrolijk rond. Het spookje heeft een sleutelbos met dertien sleutels, waarmee hij alle deuren en kisten kan openen.
Het liefste gaat hij langs bij zijn beste vriend Ohoe Sjoehoe, de uil. Samen halen ze herinneringen op aan kanonnen, soldaten, oorlogen en een weddenschap met een Graaf.
Het spookje is heel gelukkig. Alleen valt hij altijd om één uur weer in slaap in zijn kast… en hij zou zo graag eens zien hoe het leven er overdag uitziet. Al was het maar één keertje.
Zal het het spookje lukken om een dagspookje te worden? En wat zullen de mensen buiten doen als ze een spookje zien?

Net zo fijn geschreven als De kleine heks en erg grappig. Zo haalt het spookje allerlei streken uit als hij overdag naar buiten gaat en zich tussen de ‘gewone’ mensen begeeft.

Bekijk alle boeken bij de Kinderboekenweek tips.

Win

Je maakt kans op een boekenpakket met deze mooie titels.

Wat moet je doen?

Geef hier op de site antwoord op de vraag: wat zou je doen als je als heks of als spook de mensen wilde laten schrikken? Woensdag 4 oktober maak ik de winnaar bekend.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Gerelateerde berichten