De kinderboerderij

Waarom wij het zo leuk vinden op de kinderboerderij

(Door Malou) De kinderboerderij is absoluut één van onze favoriete uitjes. Nu het (zo nu en dan) weer wat mooier weer is, gaan we regelmatig. Nomi en Lenn vinden het er allebei hartstikke leuk en dat vind ik als moeder natuurlijk heel fijn om te zien. Vandaag vertel ik jullie waarom we het zo leuk vinden op de kinderboerderij.

Waarom wij het zo leuk vinden op de kinderboerderij

Dichtbij

Het is een uitje waar bijna niemand ver voor hoeft te reizen, bijna iedere plaats heeft wel een kinderboerderij. Voor ons is het een half uurtje lopen, 10 minuutjes fietsen of een paar minuutjes met de auto. We zijn er dus zo!

Dieren

De dieren zijn natuurlijk hartstikke leuk. Lenn zag op de kinderboerderij voor het eerst in zijn leven een schaap, en hij was heel erg onder de indruk. Nomi vindt de dieren op afstand allemaal heel leuk en dan heeft ze praatjes over hoe ze de dieren gaat aaien en knuffels gaat geven. Maar als we dichterbij komen vindt ze alles eng. Wel vindt ze het iedere keer dat we er zijn een beetje minder eng.

Lekker spelen

Naast dieren kijken vindt Nomi het ook ontzettend leuk om te spelen. Lekker klimmen, klauteren, glijden, schommelen. Ze kan zich er een hele tijd vermaken!

Lees ook: DAGJE UIT: NAAR DE BOERDERIJ

Net even ander speelgoed dan thuis

Op de kinderboerderij staan autootjes, fietsjes, er is een springkussen, een hele grote schommel.. Allemaal dingen die we thuis niet hebben, en er is ook een stuk meer te doen dan in het speeltuintje bij ons in de wijk.

Met andere kinderen spelen

Zeker in de lente en de zomer zijn er altijd wel andere kinderen als we er komen. Met andere kinderen spelen is natuurlijk leuk, én goed voor de ontwikkeling. Een win-win situatie dus!

Lees ook: LENTE

Lekker buiten zijn

Ik moet toegeven dat we wel eens te veel binnen zijn. Het speeltuintje hier vlakbij hebben we soms wel een keer gezien en dan ben ik toch geneigd om vaak binnen te blijven. Stom eigenlijk, want kinderen vinden het heerlijk om buiten te zijn en het is ook hartstikke gezond.

Gaan jullie vaak naar de kinderboerderij?