Win familiespellen

Win familiespellen

Sinterklaas komt er weer aan, het is herfst, dé tijd voor familiespellen! Je kunt er maar liefst twee winnen: Party & Co Disney Princess en Pim Pam Pet Family. 

Win familiespellen

Party & Co Disney Princess

Party & Co Disney Princess

Hier thuis hebben we grote Disneyfans, bij de oudste was een tijd lang Mulan favoriet, bij onze jongste, een dametje, Frozen. In dit spel kies je je favoriete Disney prinses en betreed je een magische wereld. Je verzamelt fiches door verschillende opdrachten te doen en vragen te beantwoorden. Kijk bijvoorbeeld in de Toverspiegel om te ontdekken welke Disney prinses jij bent of onthoud alle afbeeldingen op de Supergeheugen-kaarten. De speler die als eerste alle vier de fiches verzamelt, wint het spel. Een fantastisch spel voor de beste vriendinnen!

Bekijk het hier.

Wat vind ik?

Het spel is vanaf 5 jaar en het lijkt me heel leuk voor kinderfeestjes, heb je meteen een programma voor ongeveer een half uur, want zolang duurt het spel. Het ziet er heel aantrekkelijk uit met al die Disney prinsessen! De opdrachten zijn zeker leuk en passen goed bij de leeftijd. Zo moet je het Disneykarakter raden, kijken of je de prinsessen ontdekt in de toverspiegel, plaatjes onthouden (oefenen kleuters ook vaak in de klas) en ontdekken welke dubbel is of enkel op een kaart. Als je alle vier de fiches hebt verzameld en weer in het midden komt, win je het spel. Net als bij de “echte” Party & Co verzamel je dus bij de “grote” vakken. Kleutermeiden vinden dit vast fantastisch!

Pim pam pet family

Pim pam pet family

Pim pam pet ken ik al jaren! Ik speelde het als kind al graag bij mijn tante, maar was er niet de beste in ;). Ik vind het heel leuk dat er een familieversie is waardoor kinderen vanaf zes jaar ook mee kunnen spelen. Pim Pam Pet Family is een familie vriendelijk competitief gezelschapsspel. Volwassenen en kinderen spelen samen maar maken door de regels beide even veel kans op winnen! Je draait aan het wieltje en komt op een letter. Met deze letter geef je antwoord op de vraag van één van de kaarten. Maar! Als volwassene moet je 5 seconden wachten met de zandloper voordat je antwoord mag geven.

Er zijn drie soorten kaarten:

  1. Letterkaart: voor de volwassenen is dit de letter waar het antwoord op de vraag mee moet beginnen. Voor kinderen mag het, maar moet de letter er wel in zitten.
  2. Zandloperkaart: met deze kaart hebben kinderen 5 seconden voorsprong. Voor alle spelers is de letter de beginletter van het antwoord.
  3. Fotokaart: op de fotokaart staat een afbeelding. De letter is de beginletter van het voorwerp dat je erop moet zoeken. Voor kinderen moet de letter alleen in het woord zitten.

Bekijk het hier.

Wat vind ik?

Slim dat ze het spel zo hebben aangepast dat ook kinderen mee kunnen spelen. Zo speel je het spel met het hele gezin, wel zo gezellig. Onze zesjarige moet nog even aangeslingerd worden voor het spel, hij vindt het nog wat spannend. Maar ik denk dat we dit de komende jaren met veel plezier zullen spelen! Ik heb er zin in ieder geval ;).

Win!

Je kan dus allebei de spellen winnen. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 17 november mail ik de winnaar.