Win Sint-Maarten boekenpakket

Win Sint-Maarten boekenpakket

Het is alweer bijna Sint-Maarten. De Vier Windstreken geeft hier mooie prentenboeken voor uit die je kunt winnen. Met een leuk nieuw boek over tijd. 

Win Sint-Maarten boekenpakket

Tessel viert Sint-Maarten

Tessa viert Sint-Maarten

Dit boek heb ik al een tijdje in de kast staan thuis en lees ik ook elk jaar voor aan mijn klas en aan onze eigen zoon. In het boek viert Tessel Sint-Maarten en mag ze de huizen langs met een groepje kinderen. Ze heeft een mooie lantaarn gemaakt op school en de juf vertelt het verhaal van Sint-Maarten en zijn mantel. Zo leren de kinderen dit verhaal ook meteen kennen. In het boek komen verschillende liedjes van het feest naar voren, ook leuk om de kinderen aan te leren.

Tessel heeft een plannetje, want op de dijk, ver weg, woont een meneer die ook erg van snoepjes houdt en nooit bezoek krijgt. Maar ondertussen is het wel donker geworden…

Lees ook: RECENSIE TESSEL VIERT SINT-MAARTEN

Sint-Maarten en het beertje

Sint-Maarten en het beertje

Er was veel vraag naar dit boek en daarom heeft Uitgeverij De Vier Windstreken Sint-Maarten en het beertje opnieuw laten drukken.

Elk jaar op 11 november wordt er in de stad het Sint-Maartensspel opgevoerd. Marieke gaat erheen en haar teddybeer wilt mee! Ze staan erbij met hun lantarens en ze zingen met de andere kinderen mee. Ze zien hoe SintMaarten zijn mantel deelt met een arme man, die het heel erg koud heeft. Opeens begint er een jongetje te huilen, hij is zijn lantaren kwijtgeraakt. Dan kijkt de ridder het beertje indringend aan. Wat zou het beertje doen?

Hier komt het verhaal van Sint-Maarten nog duidelijker in terug. Een handige manier om uit te leggen wie Sint-Maarten was en waarom de kinderen om snoepjes mogen vragen langs de deuren. Ik had onze eigen kleuter in ieder geval wat uit te leggen.

Poes & Snoezie – Stop de Tijd!

 Poes & Snoezie - Stop de Tijd!

Poes & Snoezie – Stop de Tijd! is geen Sint-Maarten boek, maar wel een leuk boek over vriendschap en kattenkwaad uithalen. Poes & Snoezie zijn de beste vrienden. Poes kan een trucje: de tijd stilzetten. Alles en iedereen staat dan stil. De poezen halen dan kattenkwaad uit en moeten vreselijk lachen als alles weer in beweging komt. Een leuk boek om over tijd te spreken dus. De klok komt heel duidelijk in beeld en gaat (vast niet geheel toevallig) van 3 uur terug naar 2 uur. Je kunt het dan ook over het verzetten van de klok hebben dus.

Ik vind de illustraties mooi, helder en grappig, sluit zeker aan bij kleuters. Snoezie doet me denken aan de je-weet-wel-kater van Jan, Jans en de kinderen.

Win

Je kunt het pakket met de drie boeken winnen. Laat hieronder een reactie achter voor wie je het pakket wilt winnen en waarom. Dinsdag 6 november mail ik de winnaar.