WIN Winterhuis Hotel

WIN Winterhuis Hotel

Door Suzanne. Winterhuis Hotel is een heel bijzonder boek voor kinderen vanaf 10 jaar dat je vanaf het begin meeneemt op een spannend avontuur vol geheimen. Ik mocht het boek lezen een review schrijven. Én je kunt een exemplaar winnen. 

Winterhuis Hotel

Het verhaal begint met Elizabeth die bij thuiskomst een briefje op de deur vindt. “Wij zijn drie weken met vakantie. Het huis is afgesloten. In de envelop zit een treinkaartje. Neem de trein naar Winterhuis Hotel.”
Elizabeth woont bij haar oom en tante, maar zal de kerstvakantie in haar eentje door gaan brengen in het Winterhuis Hotel.
Meteen wordt ook duidelijk dat Elizabeth niet zomaar een meisje is; ze heeft Het Gevoel.

WIN Winterhuis Hotel

Taalspelletjes

Elizabeth is dol op taal en puzzelen. Ieder hoofdstuk in het boek begint met een bijzondere titel. Van een van de woorden is een woordladder gemaakt. Zo ga je bijvoorbeeld van vier, naar voer, voet, vlet en vlot naar slot.
Het maken van woordladders en anagrammen is een grote hobby van Elizabeth. Samen met haar nieuwe vriend Freddy maken ze er wedstrijdjes van om in zo min mogelijk stappen van heet ene naar het andere woord te komen.

Het geheim

Tja, het geheim van het Winterhuis Hotel ga ik natuurlijk niet verklappen. Maar ik kan je verzekeren dat het zeker de moeite waard is om het zelf te ontdekken. Het Winterhuis Hotel brengt een rijke geschiedenis met zich mee.
En na het lezen van dit avontuur blijven er nog meer dan genoeg vragen onbeantwoord.

Mijn mening

Winterhuis Hotel is een opvallend en bijzonder boek. Het boek heeft een prachtige omslag, waardoor het lijkt alsof je het hotel binnen kijkt. Mijn interesse was direct gewekt.
Imme Dros heeft vast en zeker een flinke klus gehad aan het vertalen van alle woordpuzzels en taalspelletjes, maar met een fantastisch resultaat.
Het verhaal wordt verrijkt met tekeningen van Chloe Bristol, waardoor je echt het gevoel krijgt dat je ook in het hotel rondloopt. Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar, maar stiekem ook voor volwassenen erg leuk om te lezen. Ik ben dol op dit genre; een spannend verhaal met een sprookjesachtig tintje.

Deel 2

Dat wordt dus vol spanning wachten op het tweede deel en ondertussen dit boek voorlezen aan mijn kinderen. 
Maar er komt inderdaad een tweede deel, naar verwachting in november 2019. Zeker weten dat deel 2 hier ook wordt aangeschaft!

Bestel het boek hier.

Win Winterhuis hotel

Van de uitgever mag ik twee exemplaren van het boek weggeven. Laat hieronder een reactie achter als je kans wilt maken. Dinsdag 15 januari mail ik de winnaar.