Letterherkenning groep 3 kleuren

Letterherkenning groep 3 kleuren

Letterherkenning groep 3 kleuren door Marjan. In deze tijd hebben de kinderen van groep 3 alle letters gehad. Het is belangrijk om te blijven lezen en oefenen, maar soms is het ook leuk om lekker te kleuren. Ik maakte kleurenplaten waarbij de kinderen de woorden lezen, de klanken herkennen en dan het vakje de goede kleur moeten geven. Letterherkenning van de moeilijkere klanken staat dus centraal.

Letterherkenning groep 3 kleuren

Klanken hoor je, dus die kun je niet zien. Maar om duidelijke te maken dat het niet om de letterherkenning van eenvoudige letters gaat, wil ik toch even het woord klankherkenning gebruiken. In de loop van groep 3 leren kinderen ng, nk, sch, schr en nog meer. Deze letters horen bij elkaar en zijn samen een klank. Op deze kleurplaten staat telkens een aantal klanken centraal. Het kind leest het woord op de kleurplaat, zoekt op welke kleur de klank in het woord heeft en gaat dan kleuren.

Letterherkenning f v s z w b p d

Op deze kleurplaat zijn het geen lettercombinaties die centraal staan, maar letters die voor sommige kinderen nog lastig zijn.

Letterherkenning sch schr ng nk eer eur oor ch

Deze klanken krijgen de kinderen als combinatie aangeleerd. Ook bij deze kleurplaat lezen ze in ieder vakje het woord, zoeken uit welke kleur erbij hoort en gaan dan kleuren.

Kleurplaat tweetekenklanken

Op deze kleurplaat staan woorden met de volgende tweetekenklanken centraal: ei ie eu ij au ou ui.   Tweetekenklanken zijn de klanken die bestaan uit twee verschillende tekens.

Lezen in groep 3

Nu de kinderen tijdelijk thuis onderwijs krijgen, zijn ouders misschien nog op zoek naar tips om hun kind te helpen met lezen. Wellicht kan dit artikel over het leren lezen daar nog bij helpen.  Daarnaast is voorlezen ook heel belangrijk en gezellig. Nu de bibliotheken gesloten zijn, kun je via de online bibliotheek e-boeken en luisterboeken lenen.

Letterherkenning groep 3 kleuren

Download

Kleurplaten

Ben je nog op zoek naar een bepaald onderwerp voor kleurplaten? Laat het even weten, dan kunnen  wij ermee aan de slag! Zoek je nog kleurplaten voor kleuters of voor groep 3? Via deze link kom je bij andere pakketten. Of bekijk de sommenkleurplaten voor groep 3 of de kleuren op code voor kleuters boerderij.

 

Kleurplaten letterherkenning groep 3; Thuisonderwijs tijdens corona