Méér Muziek in de Klas Workshops+

Méér Muziek in de Klas Workshops+

Wil je meer met muziek doen in de klas? Omdat je weet dat het goed is voor het brein, om talenten van kinderen te ontdekken of uit te breiden of omdat het gewoon heel tof is om te doen? Ga dan naar de Méér Muziek in de Klas Workshops+ bij jou in de buurt. Lees er alles over. 

Muziekles geven op de basisschool is een hot item. Dankzij de subsidieregelingen van de afgelopen jaren zijn meer en meer scholen bezig met muziekonderwijs. En ook alle Pabo’s besteden er nu weer veel aandacht aan. Het is dan ook echt beter voor de cognitieve vaardigheden van leerlingen blijkt uit onderzoek. Je kunt je kennis om muziekonderwijs te geven aanvullen of verdiepen met de Méér Muziek in de Klas Workshops+.

Méér Muziek in de Klas Workshops+

De Méér Muziek in de Klas Workshops+ zijn voor leerkrachten, vakspecialisten muziek, Pabostudenten, studenten van het conservatorium en vakleerkrachten muziek en zijn opgezet om kennis en vaardigheden op het gebied van muziekonderwijs te verbreden en/of te verdiepen en zijn niet duur!

De Méér Muziek in de Klas Workshops+ worden in samenwerking met de conservatoria, Gehrels Muziekeducatie en philharmonie zuidnederland georganiseerd en zijn er voor de onderbouw, middenbouw, bovenbouw. Er is ook een informatiemarkt met muziekinstrumenten en muziekmethodes. Omdat het op conservatoria gegeven wordt, kom je al helemaal in de “vibe”. Je ontmoet andere docenten en vakleerkrachten én je ontvangt na afloop een certificaat.

Je kunt je hier aanmelden. 

Méér Muziek in de Klas Workshops+

Wat leer je?

Op de dag van de Méér Muziek in de Klas Workshops+ kun je je eigen programma samenstellen. Het aanbod is per regio verschillend. Je leert bijvoorbeeld hoe je je team kunt enthousiasmeren of over hoe je muziekonderwijs in de regio kunt verstevigen. Maar natuurlijk krijg je ook meer tips om te zingen met je klas, jezelf te leren te begeleiden en je leert nieuwe muzikale werkvormen kennen. Je kunt je dus richten op je eigen jaargroep en op de informatiemarkt maak je kennis met muziekmethoden en muziekinstrumenten.

Moet je ervaren zijn?

De workshops zijn gericht op leerkrachten met al wat meer ervaring, maar volgens de organisatie kun je er als  nieuweling ook goed terecht. Die met de ukelele is ook heel tof!

De kosten

Ik zei al dat het niet duur is om naar Méér Muziek in de Klas Workshops+ te gaan. Ze worden namelijk mede mogelijk gemaakt door De Nederlandse conservatoria, Gehrels Muziekeducatie, Adams en Adams Kids, Eastman i.s.m. Dal Segno, Tutti Timbri, Choroi, Ableton, Dato, Muziek in School, Muziek en Meer digitaal, Leskwartier, Aslan, 123Zing, Metropole op School, Eigenwijs digitaal, Deloitte Impact Foundation en Méér Muziek in de Klas. Zij geven kennis en materiaal in natura. Je betaalt € 27,50 per deelnemer, en €20,50 per persoon als je met z’n vieren gaat (4 voor de prijs van 3). Studenten betalen studententickets, van € 10,-.

Waarom ik naar een workshop wil

Ik weet nog van het begin van mijn carrière dat ik het heel spannend vond om een muziekles te geven. Waar moest ik beginnen? Ik kwam vaak niet verder dan liedjes zingen en één keer ontwierp ik een les muziek en drama onder water. Maar nog steeds vind ik het lastig. Bij mijn vorige school hadden we een methode: 123zing (een van de financiers van de workshops) en werden we begeleid om deze lessen te kunnen geven. Heel tof natuurlijk, maar op de school waar ik nu werk is geen muziekmethode en ben ik weer helemaal op mezelf aangewezen. Ik zou wel graag willen weten hoe ik zelf lessen kan bedenken en geven aan de onderbouw.

Helaas kan ik niet naar de dichtstbijzijnde Méér Muziek in de Klas Workshops+ in Utrecht vanwege het NRO congres, maar ik hoop dat er nog één in de buurt georganiseerd wordt in de toekomst.

Méér Muziek in de Klas Workshops+

Waar zijn de Méér Muziek in de Klas Workshops+?

  • woensdag 30 oktober 2019: HKU Utrechts Conservatorium
  • zaterdag 2 november 2019: ArtEZ Conservatorium Enschede
  • zaterdag 9 november 2019: Koninklijk Conservatorium, Den Haag (i.s.m. Codarts Rotterdam)
  • dinsdag 12 november 2019: Theater aan het Vrijthof, Maastricht (i.s.m. philharmonie zuidnederland)
  • zaterdag 23 november 2019: ArtEZ Conservatorium Zwolle
  • woensdag 27 november 2019: Muziekgebouw Eindhoven (i.s.m. philharmonie zuidnederland)
  • zaterdag 30 november 2019: Conservatorium van Amsterdam

Je kunt je hier aanmelden. 

Dus wil je graag lekker aan de slag, tips en trucs krijgen en een goodiebag ontvangen waarmee je de volgende dag direct aan de slag kunt in de klas? Ga dan naar Méér Muziek in de Klas Workshops+ bij jou in de buurt. 

Dit is een #jufmaikead