Oosterpark met kinderen en Hotel Arena

Oosterpark met kinderen en Hotel Arena

Afgelopen weekend werden we uitgenodigd om Hotel Arena te bezoeken dat aan het Oosterpark in Amsterdam ligt. Een leuk park met vrij nieuwe speeltuintjes en een prachtig hotel waar je heerlijk kunt eten en drinken in de pauze van het spelen.

Hotel Arena

Hotel Arena ligt aan de rand van het stad, pal aan het Oosterpark. Een prachtige plek, je hebt niet het idee dat je in de stad overnacht. Het hotel bestaat 17 jaar, maar het gebouw zelf stamt al uit 1886 en is begonnen als Rooms-Katholiek meisjesweeshuis. De houten marmeren trap is nog origineel, de kapel is gerestaureerd. Het gebouw heeft ook een tijd dienst gedaan als verzorgingshuis voor (dementerende) ouderen. En nog later was het een opvangplek voor daklozen die tot dan in de parken sliepen.

In 2002 werd het gebouw na renovatie als hotel geopend, nadat het ook nog een tijd een jongerencentrum is geweest. In 2010 ontving Hotel Arena een vierde ster en in 2017 is het hotel nogmaals en uitgebreider gerenoveerd waarbij onder andere PARK Café-Restaurant erbij kwam.

Foto’s van de rijke geschiedenis vind je hier

Hotel Arena

Hotel Arena met kinderen

De kamers

Je kunt verschillende kamers boeken in Hotel Arena. Omdat het zo’n bijzonder gebouw is en een originele indeling heeft, is geen kamer hetzelfde.

De Arena Classic is een simpele kamer, maar wel luxe, geschikt voor twee personen. Met een bank, een tafel en een mooi bed. Sommige kamers kijken uit op de binnentuin, andere kamers hebben een tweede verdieping.

De Arena Supreme is wat uitgebreider dan de Classic. Ze zijn ruimer, sommige kamers hebben een bad, of een terras in de tuin. En ook deze kamers hebben soms een tweede verdieping.

De Arena Suite is geschikt voor gezinnen. Dit zijn ruime kamers, waar genoeg plek is voor meerdere bedden. Sommige kamers hebben een prachtig uitzicht op het park, andere kamers een luxe bad. Of een ruime tweede verdieping met een extra bed of bank met eigen televisie.

Hotel Arena

Arena Suite

Wij verbleven in een Arena Suite met een steile trap naar boven waar nog twee bedden stonden met veel ruimte eromheen, een eigen kamer dus eigenlijk, ideaal met kinderen. We voelden ons helemaal welkom met een persoonlijk briefje en een confettiballon. Waarschijnlijk was er één geknapt, want de confetti lag overal, vonden onze kinderen alleen maar leuk natuurlijk.

Beneden stond een heerlijk en groot tweepersoonsbed met televisie. Hier paste het campingbedje heel goed naast. Onze kleuter wilde graag beneden slapen, hij vond de trap een beetje eng. Maar helaas sliep onze dochter niet zo best, geen idee waarom, dus verplaatste hij met zijn papa naar boven en bleef ik met de dreumes beneden slapen. Ik heb niet zo veel geslapen, maar dat lag zeker niet aan de bedden en de luxe kamer! Het was echt een fijne luxe kamer waar we ons helemaal verwend voelden.

Ik hoorde ook niets van het hotel of de stad, het klonk heerlijk rustig om ons heen. Je merkt echt niet dat je midden in de stad zit. Het was een heerlijke kamer om te overnachten in de stad, we zijn precies 24 uur in Amsterdam geweest.

Ontbijt

En dan het ontbijt in Hotel Arena, wat veel en lekker en ook gezond! Je had echt ruim de keuze, heerlijk om met uitzicht op het park je ontbijtje te eten. Er waren verse sapjes, lekkere broodjes, gebakken spek, worstjes, eieren, yoghurt, vers fruit en veel zoetigheden. Ik wilde veel meer eten en proeven dan ik kon!

Hotel Arena

Ik heb vooral lekkere én gezonde dingen gegeten en ook voor onze kinderen was er genoeg keuze. Onze kleuter snoepte vooral van de pannenkoekjes en de wafels.

Bekijk het hotel hier. 

Oosterpark

Oosterpark

Hotel Arena ligt pal aan het Oosterpark van Amsterdam, je loopt er zo in als je het hotel uit stapt. Ik vind het echt een prachtig park en ook voor (jonge) kinderen is er genoeg te doen. We merkten wel dat we er in het weekend waren, want het was lekker druk met gezinnen. Af en toe even wachten op de schommel, maar prima te doen.

Er zijn verschillende speeltuinen in het Oosterpark, voor diverse leeftijden. Het grote klimapparaat met glijbaan vlakbij Hotel Arena was favoriet bij onze kleuter. Ik liep een rondje met hem mee, maar sommige stukken waren ook echt wel stijl en moest ik ook mijn best doen om te klimmen ;). Heel goed om de grove motoriek te oefenen dus. Onze kleuter wilde er het liefst de hele dag blijven, maar voor zijn zusje was een speeltuin iets verderop leuker. Daar kon ze zelf de glijbaan af, ook al was het einde van die glijbaan nog best hoog, maar haar favoriet was de speciale baby- en dreumesschommel.

Oosterpark

En natuurlijk de eendjes, ze had net die week het woord eend leren zeggen, dus hier raakte ze niet uitgekeken en uitgepraat.

In de buurt te doen

In de omgeving van het Oosterpark is er ook van alles te doen. Het is ongeveer 20 minuten lopen naar het deel van de stad waar je met kinderen je hart kunt ophalen. Als eerste kom je Artis tegen, een mooie dierentuin om naar toe te gaan. Ik vond het stukje lopen door de stad, de sfeer te voelen en bijzondere dingen tegenkomen zelf nog het leukste. Maar onze kleuter wilde doorlopen, want we hebben een museumkaart, dus die wilden wij dan weer graag gebruiken.

Amsterdam

Je loopt in 20 minuten ook naar NEMO, een tof doemuseum over techniek. Maar onze zoon is dol op piraten, dus wij besloten naar het Scheepvaartmuseum te gaan, daar was ik zelf ook nog nooit geweest.

Scheepvaartmuseum

Een groot succes voor onze kleuter, vooral de boot van binnen bekijken. Hij raakte niet uitgekeken en verzon stoere verhalen over gevechten op zee en op het land bij het veroveren van schatten en voedsel. Ondertussen leren de kinderen ook over de VOC en hoe het leven op de schepen was.

Zijn zus had ik in de drager, zodat we de trappen goed konden beklimmen, maar die werd het na een tijdje wel zat. En wij ook wel van het lopen, want het is toch wel een stukje heen en weer. Op de terugweg mocht de kleuter stiekem in de buggy en de dreumes op de rug waar ze in slaap viel. Iets daarvoor bedenken (of bijvoorbeeld fietsen huren) is wel aan te raden, want voor een kleuter is die 20 minuten al snel een half uur. Dat is heen en weer wel wat te lang voor die korte beentjes.

PARK Café-Restaurant

PARK Café-Restaurant

Het ontbijt was in het PARK Café-Restaurant, maar we mochten er ook een drie gangen diner nuttigen. Het restaurant zit aan het hotel vast, dus je loopt er zo heen. Het is luxe eten, maar het personeel zorgt ook heel goed voor de jonge kinderen. Er is een speelkeukentje in het restaurant. Die werd wel een keer meegenomen naar buiten door een gast, zodat haar dochter ermee kon spelen. Vond ik dan weer niet zo netjes, want dan kon er geen ander kind meer bij. Dus wellicht kan er nog een wat grotere speelruimte komen? Of speelmateriaal dat vast staat op de plek?

PARK Café-Restaurant

Service in het restaurant

De service van het personeel was echt heel goed. We gaven aan dat we het eten van de kinderen graag tijdens het voorgerecht wilden en dat werd meteen geregeld. Wij hoefden daarna niet lang te wachten op het diner, want anders werd het voor de kinderen te laat. Het was uiteindelijk ook wel voorbij hun bedtijd, maar ze hielden het goed vol. Af en toe een rondje lopen, kleuren en knippen en lekker eten natuurlijk.

Het diner

Ook hier is er genoeg keuze om gezond te eten. Ik kwam in ieder geval niet met wat kilootjes erbij thuis ;). Het smaakte fantastisch! De kinderen kozen voor een pannenkoek en frietjes met kip. De kip was heel lekker en krokant gebakken. Er lag vers gekookte spinazie bij, maar dat hoefde onze dochter natuurlijk niet ;).

Het terras buiten was helemaal vol, een goed teken vind ik dat ;). Maar kan ook niet anders met zo’n mooie plek. De speeltuin naast het restaurant was wel net wat te ver voor onze kleuter om zelf heen te gaan. Het zou wel handig zijn als hij lekker zou kunnen spelen, terwijl wij een drankje konden nuttigen.

Bekijk het restaurant hier

Tot de volgende keer!

We hadden een leuke tijd dus in Amsterdam! We zijn wel weer op tijd naar huis gegaan vanwege het slaaptekort, maar we hebben nog genoeg te zien en te ontdekken in de stad. Dus vast tot snel!