Samen plastic de baas WIN

Samen plastic de baas WIN

Samen plastic de baas is een mooi boek om veel over te spreken in de klas tijdens de Kinderboekenweek 2022. Hoewel informatief, leest het boek als een trein. Het leert je om in 2 minuten al veel te kunnen doen voor de aarde en plastic te verminderen. Je kunt het winnen.

Samen plastic de baas

Samen plastic de baas is een boek voor kinderen vanaf zeven jaar. Aan die leeftijd zou ik het zelf nog wel voorlezen, zeker zodat je wat zaken uit kunt leggen. Vanaf negen jaar kunnen kinderen het dan ook echt zelf lezen. Het is een non-fictie boek vol gekleurde illustraties. Martin, de auteur van het boek en activist vertelt: “Onze planeet zit in de problemen! Plastic is overal: we hebben nieuwe superhelden nodig om het te bestrijden en onze oceanen, en uiteindelijk de aarde, te redden.
In Samen plastic de baas ontdek je hoe je een #2minutensuperheld kunt worden: voltooi de missies om plastic te verminderen en verklein je ecologische voetafdruk thuis, op school en in je leefomgeving.” Bekijk ook het blog over Zero Waste met kinderen

Bekijk het boek hier

Over de auteur

Martin Dorey is anti-plastic-campagnevoerder en auteur van de bestseller No. More. Plastic. Ook is hij oprichter van het Beach Clean Network en de #2minutebeachclean-beweging. Martin is ervan overtuigd dat kleine acties samen een groot verschil kunnen maken.

Samen plastic de baas

Wat vind ik?

Het is voor iedereen goed om bewust te zijn van de hoeveelheid plastic die we gebruiken en ook weer weggooien. Helaas komt het grootste deel in de zee terecht. In dit boek leer je meer over wat er met plastic gebeurt, welke soorten er zijn en waarom we flink moeten minderen met het gebruik ervan. Ik ben zelf iemand die onderweg ergens nog wel eens wat plastic rommel opraapt en weggooit. Bijvoorbeeld met de avondvierdaagse. Helaas slingerden er wat snoeppapiertjes op het pad, die stop ik dan in mijn zak om later weg te gooien. Ook thuis worden we er ons steeds meer van bewust.

De illustraties zien er kleurrijk en aantrekkelijk uit. Het is een handzaam formaat, dus ook fijn om mee te nemen op vakantie. Leuk om dan ook wat challenges te doen als de kinderen zich vervelen. Daarmee kun je punten verdienen en aan het einde van het boek kijken hoeveel je er hebt gehaald.

Bekijk het boek hier

Win

Je maakt kans op één van de drie exemplaren van het boek. Laat hieronder een reactie achter op de site als je mee wilt doen. Dinsdag 5 juli mail ik de winnaars.

Er staan affiliate links in dit blog.