Waarom ik vooral op IG zit en niet op Twitter

Waarom ik vooral op IG zit en niet op Twitter

Er was een tijd dat ik regelmatig op Twitter te vinden was. Ik deelde mijn blogs daar en kwam regelmatig in contact met andere toffe leerkrachten. Maar ik ben volledig geswitcht naar Instagram. Ik vertel je graag waarom en wat ik daar uit haal.

Waarom ik vooral op IG zit en niet op Twitter

De grootste reden

Mijn nummer één reden is vanwege de enorme load aan negativiteit op Twitter. Mensen staan vaak lijnrecht tegenover elkaar en de nuance is ver te zoeken. Ik kon op een gegeven moment de leuke, positieve berichten niet meer vinden tussen alle negativiteit en discussiërende mensen.

Je vind mijn Instagram hier

Ik zoek graag positiviteit om me heen. Ik ben zelf ook altijd positief ingesteld, mijn glas is altijd halfvol. Natuurlijk heb ik ook wel eens een baaldag en zit ik wat minder in mijn vel. Maar over het algemeen kijk ik positief de wereld in. Ik merk ook dat ik daar meer mee bereik, een fijn leven en ook qua business groei ik. Die positiviteit vind je op Instagram wel!

Juf Maike Instagram

Mis ik dan niks?

Twitter heb ik dus afgezworen. Heel af en toe kijk ik nog eens als ik ben getagd door iemand, bijvoorbeeld voor de scheurkalender. Maar als dat één keer per maand is, is dat veel.

Maar mis ik dan niks? Jawel, zo had ik nog nooit gehoord van ResearchEd, waar ik graag heen had gewild. Ik hoorde er voor het eerst van toen het al was geweest. Maar ik denk dan: volgende keer beter, nu weet ik er wel van! En de positieve invloed die ik door IG krijg en de goede energie die het geeft is me veel meer waard.

Wat deel ik op IG

Facebook gebruik ik nog steeds voor mijn website, om de blogs te delen en daardoor krijg ik ook veel bezoekers binnen. Op Instagram deel ik veel meer mijn leven, als leerkracht, moeder en hoe ik aan mijn bedrijf werk. Ook steeds vaker deel ik daar tips, bijvoorbeeld om te plannen of om productief te werken als leerkracht.

Stories

Vooral in de stories ben ik heel actief, daar krijg je echt een kijkje in mijn leven. Je ziet aan welke projecten ik werk, het mijn dag in de klas is en ook regelmatig wat ik met mijn kinderen doe, zoals nu thuisscholing.

Wat volg ik?

Ik volg expres niet veel mensen, maar wel die mij inspireren, ook op zakelijk gebied. Zoals structuurjunkie en club van relaxte moeders, maar ook leuke onderwijsaccounts. Ik leer nog positiever in het leven te staan en vooral geïnspireerd te raken. Het leven is niet zwart-wit, dus door Instagram kan ik beter de mooie dingen eruit halen en daardoor geïnspireerd raken om verder te leren.

 

Waarom ik vooral op Instagram zit en niet op Twitter