De Ali B methode

De Ali B-methode voor persoonlijke ontwikkeling

In De Ali Bmethode laat Ali B zien welke ideeën, inzichten en theorieën zijn leven hebben veranderd en hoe ze impact hebben gehad op zijn carrière. En hoe je, met De Ali Bmethode, van alles en iedereen kan leren, zodat je zelf verder kan groeien. Wat vind ik ervan?

Een boek van Ali B met zijn persoonlijke verhaal en hoe hij is gegroeid in zijn werk. Dat wilde ik graag lezen! Wat vind ik van De Ali B methode? Lees er meer over in dit blog.

De Ali B-methode voor persoonlijke ontwikkeling

Ali B is al 20 jaar een bekende Nederlander – van rapper tot knuffelmarokkaan, van ondernemer tot coach. Maar zijn persoonlijke ontwikkeling hoorde je hem niet vaak over, tot nu.

Met zijn boek De Ali Bmethode laat Ali B zien hoe hij elke dag bezig is met groeien en nodigt hij anderen uit om dit ook te doen. Ali richt zich hierbij ook op mensen die niet opgegroeid zijn met boeken om zich heen en voor wie de wereld persoonlijke ontwikkeling niet vanzelfsprekend is. In de woorden van Ali: Dit boek gaat over persoonlijke ontwikkeling, niet voor al die ‘persoonlijke ontwikkelaars’ maar voor iedereen. De mensen die er het meest aan hebben die krijgen het nu niet. Ik wil mensen inspireren om van hun achterstand een voorsprong te maken.

Het boek leest eigenlijk als een autobiografie. Niet altijd chronologisch, maar je leest wel het verhaal van Ali B. Hoe hij van, zoals hij zelf zegt, “straatschoffie” naar succesvolle rapper is gegaan. Ook daarna is hij niet gestopt met groeien, hij blijft werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling. In het boek lees je hoe.
 
Twintig jaar geleden stapte Ali voor het eerst in zijn leven een boekhandel in Almere binnen, en kreeg van een boekverkoper een tip die zijn leven veranderde. Ali begon met lezen van verschillende boeken. Van Eckhart Tolle tot Deepak Chopra en van Covey naar Tony Robbins. Ali B leest niet alleen boeken, hij leeft ze aan de hand van zijn motto: ik groei pas als ik toepas.

Of het nou om rap, The Voice, cabaret, goede doelen, het Koninklijk Huis, de reclame- of tv-wereld gaat: waar Ali B komt, drukt hij zijn stempel. Dit boek bewijst dat dit allesbehalve toeval is. Hij denkt overal over na en alles past in zijn Ali B methode: Aanleiding, Les, Implementatie en Bereikt.

Bekijk het boek hier

Wat vind ik?

De Ali B methode

Het boek spat eruit door de toffe vormgeving, daar ben ik zeker gevoelig voor, zie ook het blog dat ik over mijn eigen boek De gelukkige leraar schreef. Het leest heel vlot, je vliegt erdoorheen! Ik vond het tof om te lezen welke weg Ali B heeft afgelegd. Het is inspirerend hoe hij aan zichzelf werkte en zich door niets of niemand uit het veld liet slaan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er zelf niet iets van leerde. Alles wat hij beschrijft ken ik al, maar ik lees zelf dan ook veel. Ik las het meer als inspirerende autobiografie dus. De filmpjes die erbij horen vond ik zelf niet zoveel toevoegen, maar kunnen voor wat jongere mensen wel als inspiratiebron dienen.

Bekijk het boek hier

Er staan affiliate links in dit blog.

 

Juf Maike