Eerste weekoverzicht

Eerste weekoverzicht

Op Instagram vroeg ik of jullie het leuk zouden vinden om een weekoverzicht van mij te lezen. Ook nu ik niet op school te vinden ben. Het overduidelijke antwoord was ja, dus hier gaan we dan. We proberen het weekoverzicht uit, dus laat me vooral weten wat je ervan vindt! 

We hebben nu een wat onregelmatig leven, natuurlijk omdat er een newborn in huis is. Ik kan dus niet beloven dat het weekoverzicht op een vaste dag komt, maar ik probeer het op maandag of dinsdag te plaatsen.

Eerste weekoverzicht

Maandag

Op maandag gaat onze peuterzoon altijd naar de gastouder. Mijn man zorgt nog even voor hem in de ochtend, meestal wil onze dochter rond die tijd ook eten. Ik ben nu nog wel ongeveer een uur met een voeding bezig. 20 minuten per borst drinken, boertjes laten en verschonen, dus fijn dat hij onze peuter in de ochtend kan opvangen en weg kan brengen.

Wat ik in die tijd doe? De was, afwasmachine uitruimen, proberen wat te schrijven, mails beantwoorden, even wandelen, slapen, voeden en vooral veel knuffelen met ons babymeisje. Tijdens het voeden kijk ik Friends op Netflix of lees ik. Ik ben nu bezig met het boek Voor jou van Jojo Moyes, werd echt eens tijd dat ik die ging lezen.

Tula Free to grow

Ik probeerde ook voor het eerst de draagzak uit die we van mijn ouders kregen. Ik koos voor de Tula free to grow Doodle en ik ben er zo blij mee! Ik kreeg ‘m deze maandag nog niet zo goed afgesteld, maar dit ging zaterdag beter. Nu zit hij heerlijk!

Dinsdag

Boodschappen doen

Speciale dag, want onze peuter moest voor de 4-jarige afspraak naar het consultatiebureau. In maart wordt hij vier, dus hij moest nu vast weer een inenting en hij werd natuurlijk weer uitgebreid getest. Ik als een gek voeden, 3 weken oude baby in de auto laden, peuter ophalen bij de peuterspeelzaal (met baby in maxi-cosi). Vervolgens snel naar het consultatiebureau rijden waar geen parkeerplek was, arg! Oftewel, ik was te laat… En ik was blijkbaar ook vergeten op de achterkant van de uitnodiging te kijken, daar stond een vragenlijst. Ik ben dus zo’n moeder… 😉 Gelukkig was de verpleegkundige heel aardig. Ze snapte dat ik het nogal druk had met zo’n jonge baby :). Verder ben ik ook heel tevreden over het bureau. Zowel de arts als de verpleegkundigen zijn heel relaxed en aardig. Onze peuter werkte heel goed mee en deed ook de ogentest heel goed gelukkig. De verpleegkundige vond hem een hele leuke, aardige jongen en ook onze babygirl was heel relaxed tijdens het bezoek. Dat maakt me een trotse moeder! Tijdens de prik huilde onze peuter niet, maar trok hij een grimas. Vond ik eigenlijk ook wel weer zielig, hij had best mogen huilen! Vervolgens nog even boodschappen doen, want we beloofden hem een surprise-ei voor de prik. Daarna bracht ik hem naar de gastouder, het ging goed met hem. Hij heeft (nu een week later) wel nog steeds een rode plek op zijn arm en het jeukt. Hopelijk is dat snel over voor hem. Ik was na dit bezoek wel helemaal moe, maar was er wel trots op dat het was gelukt.

Babydagboek

Ik kreeg mijn gewonnen prijs binnen van de adventskalender van Go mommy go binnen. Ik won een babydagboek van Noot. En ik vind hem zo leuk! Ik ben heel slecht in boekjes bijhouden. Ik begin er altijd vol goede moed aan, maar ergens op de helft stop ik ineens met het invullen… Ik ben beter met schrijven op de site ;). Maar deze is heel makkelijk, je kunt namelijk stickers plakken op data wanneer er iets speciaals is gebeurd. Dat kan ik wel bijhouden! Ik ben flink aan het plakken dus.

Woensdag

Speelmat

Woensdag deed ik niet veel bijzonders. Onze peuter ging weer een dagje naar zijn oma en ik rommelde wat in huis. Ik zette een blog met de winactie van een reischeque online en werkte weer wat mail weg. Ik maakte ook vast foto’s van de speelmat die ik kreeg van de Kleine giraf. Ze is er nu nog wat klein voor natuurlijk, maar over een paar maanden zal ze er veel plezier aan beleven denk ik.

Stokke Xplory

Ik maakte ook wat foto’s van de kinderwagen die we van Stokke kregen voor als onze dochter zes maanden is. Ik ontving de Stokke Xplory. Ik heb ‘m al even zonder kind uitgeprobeerd en hij rijdt heerlijk soepel! Wat ook fijn is: het heeft geen rubberen banden. Die zijn namelijk snel zacht en we hebben zelfs al eens een klapband gehad met onze Koelstra wagen.

In de middag kwamen twee collega’s op kraambezoek. Erg gezellig en ik ben weer een beetje op de hoogte van het schoolleven. Ook al is dat wel een ver van mijn bed show ;).

Donderdag

Onze peuter gaat op donderdag ook altijd in de ochtend naar de peuterspeelzaal. Mijn man brengt hem dan weg en haalt hem ook weer op. Terwijl ik boven voedde, aten ze hier beneden een broodje. De overbuurjongen was er ook met zijn vader. In de middag was ik dus alleen met onze peuter en onze babydochter.

Beschuit met muisjes

Ik eet bijna elke dag wel een beschuitje met muisjes, blijf ik zo lekker vinden!

Voedingsjurk

De voedingsjurken kwamen binnen die ik bestelde bij Noppies. Ze zijn allebei van Esprit en zitten heerlijk! Ik kocht het in de sale, dus ze waren ook niet zo duur. Nu moet ik alleen nog wat zwangerschapskilo’s kwijt, maar dat komt wel als ik weer mag sporten. Ik probeer al weer wat op mijn voeding te letten door salades te eten bijvoorbeeld. Maar door de borstvoeding heb ik ook wel wat koolhydraten nodig.

Voedingsjurk

Ik ben een echte jurkenjuf, dus voel me weer meer mezelf nu ik weer jurkjes kan dragen. Misschien bestel ik er nog wel wat meer bij.

Lees ook: JURKENJUF

Play doh oventje

Onze peuter is dol op zijn oventje van Play doh, het liefst speelt hij hier elke dag mee.

‘s Avonds kwamen mijn schoonouders eten, ze namen pannenkoeken en fruit mee, mjam!

Vrijdag

Wijk bij Duurstede

Op vrijdag is onze peuter de heel dag thuis. Dit is ook zo als hij straks naar school gaat, wel zo handig. We merken dat hij het nu heel lastig vindt om zelf te spelen en dat hij graag zijn zin door drijft. Misschien door de komst van zijn zusje en omdat hij bijna naar school gaat? Ik wilde weer eens naar de stad (van ons eigen plaats) om te winkelen en maakte er zo een uitje van. Heerlijk om er samen op uit te gaan!

Lunchen bij Hema

We lunchen graag bij de Hema in onze plaats. Gezellig en niet zo duur, dat was m’n eerste uitje weer na de bevalling. Ik heb genoten van weer even ‘normale’ dingen doen.

Thuis ruimde ik de boel eens flink op in de woonkamer. Mijn zus en zwager kwamen namelijk ‘s avonds koken en bij ons eten. Ze maakten een tajine met pompoen, zo lekker! Ze zijn nog een tijd erna gebleven, ook toen onze dochter en ik al naar bed waren ;).

Zaterdag

Sssst! De tijger slaapt!

Zaterdag kreeg ik Ssst! De tijger slaapt. Ik bedacht er meteen wat les ideeën bij die ik zondag nog verder uitwerkte terwijl onze dochter sliep.

11 LESIDEEËN VOOR DE NATIONALE VOORLEESDAGEN

Kindvak

Bertine was voor de site naar Kindvak en zag vooral veel mooi materiaal, zoals dit van Lego education. Een blog over haar bevindingen volgt nog.

Draagzak

Wij hadden in de middag de verjaardag van ons overbuurmeisje. Onze dochter sliep de hele tijd in de draagzak, ideaal!

Zondag

Zondag

We begonnen de dag met een lekker ontbijtje. Onze peuter is zo dol op zijn zusje! Hij wil haar constant vasthouden, knuffelen en kusjes geven, heel lief! We zetten haar vaak tijdens het eten bij ons in de Stokke stoel met newborn set. Ze vindt dit nu goed voor ongeveer een kwartier. Kunnen we toch rustig eten. Echt ideaal dat je deze meteen vanaf de geboorte kunt gebruiken.

Lees ook: SPELEN AAN TAFEL, GOED VOOR DE ONTWIKKELING

Mijn ouders kwamen langs en in de middag maakten we een fijne wandeling. Zo lekker om even vitamine D te krijgen van de zon! Ik kan niet wachten tot het lente is en ik nog veel meer kan wandelen met kinderwagen of draagzak.

Ook kolfde ik voor de eerste keer sinds onze dochter er is en dronk ze het flesje bijna helemaal leeg. We oefenen vanaf nu af en toe, zodat ik straks ook eens weg kan of voor nog later als ik weer ga werken.

Ik ging vroeg naar bed, na de luizenmoeder ;))  en dat was maar goed ook, onze dochter wilde elke drie uur drinken, niet echt veel slaap dus…

Dit was mijn eerste weekoverzicht, laat vooral weten wat je ervan vindt in een reactie! 

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren