Gezonde hapjes kerstdiner school

Gezonde hapjes kerstdiner school

Er zijn al veel sites die allerlei kersthapjes tonen, maar soms wil je voor een gezonde keuze gaan. Veel gezonde hapjes kerstdiner school op een rij.

Gezonde hapjes kerstdiner school

Ik vroeg op mijn Facebookpagina om tips en foto’s voor gezonde hapjes voor het kerstdiner op school. Je kunt discussiëren over wat gezond is. Ik ben uitgegaan van de Schijf van vijf van het voedingscentrum, bekijk het hiermet wellicht hier en daar een uitstapje naar iets buiten de schijf.

Tip: maak niet teveel!

Ik ben zo’n overenthousiaste moeder die meteen een hapje voor alle kinderen uit de klas maakt. Maar oeps, als juf weet ik dat het veel te veel is. Zeker als iedereen dat doet. Dus mijn eerste tip om het gezond te houden is: maak niet teveel. Zes à acht hapjes van een ding is meer dan genoeg.

Misschien vind je ook wat inspiratie bij de gezonde traktaties voor op school? 

11 Gezonde hapjes die wel kerstig zijn

Hartige muffins

Hartige muffins

Miriam maakte vorig jaar hartige muffins voor het kerstdiner op school. Ze haalde inspiratie bij project gezond

Verse soep

tomatensoep

Van Corina begreep ik dat de verse soep binnen no time op was. Ik geef dan wel de tip om gepureerde soep te maken. Niet alle kinderen lusten groente in de soep en zo is het mooi “verstopt”.

Prikkertjes

prikkertjes

Angelique maakt standaard elk jaar ongeveer hetzelfde. Een gezellig kerstprikkertje met een blokje kaas en wat groente zoals tomaat, komkommer, paprika. Elk jaar een grote hit, het bordje komt leeg terug en de kinderen vragen zelfs bij haar zoon of hij dat weer meeneemt. Bekijk hier leuke kerstprikkers.

Knakworstjes in bladerdeeg

knakworstjes in bladerdeeg

Knakworstjes in bladerdeeg doen het altijd goed bij kinderen. Johanna maakt er een mooie kerstboom van.

Poffertjes met fruit spiesjes

Poffertjes met fruit

Iets minder gezond, maar met een of twee poffertjes eraan vind ik het nog steeds oké: fruit spiesjes met poffertjes. Bij Sanne was het een groot succes.

Snoepgroente

Snoepgroente

Ingrid maakte dit eenvoudige, maar leuke bakje met snoepgroente en een dip. Je vindt haar beschrijving hier. 

Gezonde boom

Gezonde boom

De meiden van Sas mogen (met een beetje sturing?) zelf via Pinterest kiezen. Vorig jaar was er o.a. deze boom. Blokjes kaas, knakworstje, druiven, tomaatjes en mini salami worstjes. De kinderen vonden het prachtig en de boom was bijna helemaal leeg terug gekomen.

Kerstboompjes

Kerstboompjes

Sylvia maakte deze gezonde kerstboompjes van komkommer, worst en tomaat.

Groentewafels en andere kerstbomen

Groentewafels

Kerstbomen

Patricia maakte groene kerstboomwafels en prikkertjes. En omdat het oog ook wat wil gebruikt ze al jaren de kerstborden. Ze laat haar kinderen ook helpen.

Wraps

Wrap kerst

Wraps zijn heel makkelijk om te maken en altijd een goed idee. Je kunt ze vullen met kruidenboter, kipfilet, ham, spinazie, sla, zalm, roomkaas, eiersalade, komkommer, pesto, tomaat, mozzarella. Net wat je lekker vindt. Deze wrap kerstboom is van Monique.

Hopelijk zit er een tip voor gezonde hapjes kerstdiner school voor je bij. En mocht je nog een tip hebben, het kan er altijd bij! Eet smakelijk! 

 

Gezonde hapjes voor het kerstdiner school of thuis; inspiratie + tips