Wederom een app om te leren rekenen: Kindergarten Math. En meteen een hele goede voor de kleuterklas!Meteen toen ik de app zag, was ik verkocht. Voor o,99 euro kun je de app hier kopen. Er is ook een gratis lite versie beschikbaar.

Om duidelijk te maken wat je ermee kan zal ik eerst een afbeelding laten zien. Het is een ideale app om te leren tellen.

De kinderen zien een cijfer en moeten evenveel rondjes in het doosje plaatsen. Als het klopt, klikken ze op het cijfer onder de doos en een smiley komt tevoorschijn. Een hele goede app om te tellen en ook voor het getalbegrip dus.

Wat kunnen de kinderen er nog meer mee?

Er staan vijf cijfers uit de telrij naast elkaar waar een of meer cijfers uit missen. Bijvoorbeeld: 3  5  7. De kinderen vullen de lege vakjes in met een cijfers dat ze er boven kunnen vinden.

Een andere opdracht: een vis moet dezelfde cijfers volgen om naar zijn aquarium te kunnen. Je moet je vingers langs alle vijven laten gaan, bijvoorbeeld.

En om het wat moeilijker te maken: ook optrekken en aftrekken. 3 + 3 ballen moeten in de doos. Je kunt ze dan tellen en dan op het goede cijfertje klikken. Hetzelfde met aftrekken: doe 5 ballen in de doos, haal er 3 vanaf, hoeveel heb je nu nog over?

Ik vind het een geschikte app om een aantal opdrachten van de Cito rekenen voor kleuters te oefenen. Getalbegrip en tellen leer je met deze app. Enig nadeel: hij is in het Engels. Ik verwacht wel dat de leerlingen het zelfstandig kunnen bedienen, het ziet er handzaam uit en ze kunnen het zelf controleren.

Wanneer komen de Nederlandse onderwijsapps op de Android markt???