Luisterboeken: de leukste voor deze zomer (vakantie)

Luisterboeken: de leukste voor deze zomer (vakantie)

Door Judith. De zomervakantie komt er weer aan. Of je nu ver weg gaat, of vakantie viert in Gardenia (ofwel je achtertuin) een luisterboek zal je kinderen een poosje plezier geven. In dit blog zetten we graag tien leuke luisterboeken voor kinderen op een rijtje

Luisterboeken: de leukste voor deze zomer (vakantie)

Kikker en zijn vriendjes

De boeken van Max Veldhuijs worden veel gelezen op school en worden ook graag geleend in de bibliotheek. De TV serie van Kikker is ook regelmatig om TV te zien en is te vinden op Netflix. Mijn peuter is dol op Kikker. Zij kijkt graag naar de filmpjes en ‘s avonds voor het slapen gaan moet er vaak een Kikker verhaaltje worden voorgelezen. Dit luisterboek van Kikker gaat over vijf verschillende avonturen, waaronder Kikker en het water.

Bekijk het hier

Mees Kees : Hoppa!

Mees Kees is de bekendste en ik denk ook populairste stagair van Nederland. Naast boeken zijn er inmiddels ook al meerdere films en een TV serie over hem verschenen. In dit boek wordt er op school een fancy fair georganiseerd om geld op te halen voor een goed doel. Groep 6b organiseert samen met Mees Kees een circusvoorstelling. Zal schoolhoofd Dreus hier blij mee zijn?

Het luisterboek staat ook op Kobo plus!

Bekijk het boek hier

Superjuffie en het Apencircus

Superjuffie vinden mijn kleuter en bijna 10 jarige beide een geweldige reeks om naar te luisteren. Tegenwoordig moet een boek direct na het uitkomen worden gekocht om samen te lezen, zo ook Superjuffie en het Apencircus. In dit luisterboek staat er in de zomervakantie een apencircus in de stad. Juf Josje en haar man Hakim willen dit circus bezoeken en ook een aantal leerlingen blijkt een show te bekijken. Helaas lukt het juf Josje niet om de show ongestoord te bekijken, omdat Superjuffie geroepen wordt. Dit is het begin van een nieuw avontuur…….

Het boek staat ook op Kobo plus!

Bekijk het hier

Juf Braaksel

Lotte en Thijs zitten op een fijne school in de groep van juf Evi. Wanneer de directeur vertrekt komt er een nieuwe directeur, juf Brakel. Juf Brakel verandert van alles aan de school. Zo mogen leerlingen niet meer trakteren, mogen verjaardagen niet meer worden gevierd en wordt het schoolreisje afgeschaft. De leerlingen geven de juf Brakel een bijnaam, juf Braaksel. Samen proberen ze een plan te bedenken om van deze juf Braaksel af te komen, maar of dit lukt…..

Het boek staat op Kobo plus!

Bekijk het hier

De gruwelijke generaal

De gruwelijke generaal is het eerste deel van de reeks over Costa Banana. In dit eerste deel maken we kennis met Rosa en Fico en hun ouders. De vader van Rosa en Fico is Pablo Fernando, de president van Costa Banana. Deze president heeft bijzondere regels en wetten in het land. Zo hebben alle kinderen (behalve die van de president) dezelfde naam. De president is gek op zijn zoon Fico, die hem later op moet volgen. Helaas heeft hij niet door dat de generaal een gruwelijk plan heeft. Rosa ontdekt dit echter wel en samen met haar broertje Fico probeert ze dit plan te stoppen. Zal dit haar lukken?……

Het boek staat op Kobo plus

Bekijk het hier

Wiplala

Het boek Wiplala van Anne M.G. Smidt blijkt tijdloos. Dit boek werd toen ik in groep 4 zat aan mij voorgelezen. Toen genoot ik van dit heerlijke verhaal over het kleine tinkelende mannetje. Samen met de familie Blom beleefd Wiplala een spannend avontuur. Zal Wiplala deze familie weer kunnen terug tinkelen?

Het boek staat op Kobo plus.

Bekijk het hier

Matilda

Luisterboek

Mijn favoriete kinderboek blijft toch echt Matilda. Een meisje dat bijzonder is, maar niet gezien wordt door haar ouders die het te druk hebben met hun eigen leven. Zo is haar vader een autoverkoper die de boel oplicht en heeft haar moeder het druk met het spelen van spelletjes bingo. Wanneer Matilda op school komt heeft de lieve juffrouw Engel al snel door dat Matilda heel slim is. Helaas is het hoofd van de school, juffrouw Bulstronk niet zo vriendelijk…..

Bekijk het hier

Brief voor de koning

Recent verscheen op Netflix de serie ‘Letter for the King‘, naar het boek Brief voor de Koning van Tonke Dragt. Voor het kijken van de serie is het natuurlijk enorm leuk om eerst samen te luisteren naar het boek. In de Brief voor de koning krijgt Tiuri een gevaarlijke opdracht. Hij moet een belangrijke brief brengen bij de koning. Tiuri wordt achtervolgd en met de dood bedreigd. Zal het hem lukken de opdracht te voltooien?

Het staat op Kobo plus

Bekijk het hier

Lampje

Het boek Lampje heeft inmiddels al meerdere prijzen gewonnen. Ik vind dit niet gek, want het is een schitterend verhaal. Lampje is de dochter van een vuurtorenwachter. Door omstandigheden moet zij echter gaan werken in het Zwarte Huis van de Admiraal. Het verhaal gaat dat er in dit huis een monster woont. Zal dit echt zo zijn? Een heerlijk boek om te luisteren met het hele gezin.

Het staat op Kobo plus.

Bekijk het hier

Naar het noorden

In dit boek is het Tweede Wereldoorlog. Er is bijna geen eten meer in de steden en de drie kinderen Jaap, Nel en Kleine Kees vertrekken met een binnenschip naar het Noorden. Op het platteland is nog wel genoeg voedsel. Eenmaal in het Noorden wordt Jaap ondergebracht bij een kinderloos echtpaar. Hier moet Jaap een plek vinden in deze voor hem vreemde omgeving. Dit boek is erg mooi om te luisteren met kinderen vanaf 10 jaar.

Het staat op Kobo plus

Bekijk het hier

Luisterboeken op Spotify

Wist je dat er ook luisterboeken voor kinderen op Spotify staan? Je moet wel even zoeken, er is geen duidelijke lijst van Spotify zelf. Maar als je op luisterboek kind zoekt en vervolgens bij afspeellijsten kijkt, kom je toffe luisterboeken tegen. Zoals Kikker, Boer Boris en Aadje Piraatje.

Er staan affiliate links in dit blog.