Taal kleuters Kinderboekenweek 2020-2

Taal kleuters Kinderboekenweek 2020

Door Shanon. Hier vind je allerlei leuke activiteiten taal kleuters Kinderboekenweek 2020. Met woordkaarten, stempelkaarten, logische volgorde en mini loco, allemaal in thema geschiedenis. 

Taal kleuters Kinderboekenweek 2020

De Kinderboekenweek 2020 komt er al weer gauw aan. Naast alle prentenboeken, informatieve boeken, zelfleesboeken en spellen, hierbij ook een aantal taalactiviteiten die aansluiten bij de Kinderboekenweek 2020. Er zijn ook spellen bij voor oudere kinderen, zoals de memory met woorden.

Woordkaarten ridders en kastelen

De set woordkaarten bevat 16 woordkaarten in het thema ridders en kastelen. De woordkaarten bestaan uit personages en voorwerpen die veelvoorkomend zijn in het tijdperk van de ridders en kastelen. Elke woordkaart bevat een afbeelding, het woord en het lidwoord. De kaarten kunnen los van elkaar gebruikt worden, waardoor de leerling de woorden onafhankelijk van elkaar aangeboden kan krijgen. Je kunt er ook memory mee spelen.

woordkaarten

Download

 

Stempelkaarten ridders en kastelen

De set stempelkaarten bevat 16 stempelkaarten in het thema ridders en kastelen. De stempelkaarten bestaan uit personages en voorwerpen die veelvoorkomend zijn in het tijdperk van de ridders en kastelen. Elke stempelkaart bevat een afbeelding en ruimte voor het stempelen van het woord. De kaarten kunnen los van elkaar gebruikt worden, waardoor de leerling de woorden onafhankelijk van elkaar aangeboden kan krijgen.

stempelkaarten

Download

Logische volgorde

Bij de kaarten gericht op logische volgorde staat het visueel discrimineren van afbeeldingen centraal. De leerlingen dienen de kaarten te bekijken, de volgorde te ontdekken en op de lege plak de juiste afbeelding te plaatsen.

Logische volgorde dinosaurussen

De set kaarten logische volgorde dinosaurussen bestaat uit 10 pagina’s met verschillende kleuren dinosaurussen. De dinosaurussen dienen door de leerlingen op basis van kleur geselecteerd te worden. De leerling dient de juiste dinosaurus op de juiste plaats te plaatsen. De volgordes lopen op in moeilijkheidsgraad.

logische volgorde dino

Download

Bekijk ook kleuren op code thema dinosaurus

Logische volgorde ridders en kastelen

De set kaarten logische volgorde ridders en kastelen bestaat uit 10 pagina’s met verschillende personages en voorwerpen. De personages en voorwerpen dienen door de leerlingen op basis van details geselecteerd te worden. De leerling dient de juiste afbeelding op de juiste plaats te plaatsen. De volgordes lopen op in moeilijkheidsgraad.

Download

Mini Loco

Mini Loco bestaat uit een basisdoos met 12 blokjes. De blokjes zijn aan beide kanten bedrukt. Aan de ene kant met een getal, aan de andere met een gekleurd vlakje. De leerling legt  als eerst de kaart in de basisdoos. Vervolgens legt de leerling de blokjes in het juiste vakje. Wanneer de leerling alle blokjes heeft geplaatst, is de leerling in staat om zijn werk zelfstandig te controleren.  Middels het omdraaien van de basisdoos controleert de leerling zijn of haar werk. Klopt de afbeelding, dan heeft de leerling alle antwoorden juist.

Bekijk de basisdoos hier

Mini Loco dinosaurussen

De set Mini Loco dinosaurussen bestaat uit 1 kaart. Kaart 1: Zoek de juiste gekleurde afbeelding bij de zwart-wit afbeelding.

Taal kleuters Kinderboekenweek 2020

Download

Mini Loco ridders en kastelen:

De set Mini Loco ridders en kastelen bestaat uit 3 kaarten. Kaart 1 en 2: Zoek de juiste gekleurde afbeelding bij de zwart-wit afbeelding. Kaart 3: Zoek dezelfde afbeeldingen bij elkaar.

Kaart 1

Kaart 2

Kaart 3

Meer informatie over de kinderboekenweek 2020?
  • Zelfleesboeken Kinderboekenweek 2020 klik hier.
  • Informatieve boeken Kinderboekenweek 2020 klik hier.
  • Prentenboeken Kinderboekenweek 2020 klik hier.