Weekoverzicht 6

Weekoverzicht 6

De week waarin onze dochter haar eerste prikjes kreeg, ik naar de negenmaandenbeurs ging en de manflu in huis kwam. Weekoverzicht 6

Weekoverzicht 6

Ik zit een beetje verkouden op de bank, hopelijk blijft het daarbij, want afgelopen week waren allebei de mannen hier ziek.

Maandag 19 februari

Een leven na jou

Op maandag doe ik meestal niet zoveel, behalve heel veel mailtjes wegwerken en het weekoverzicht maken. Wel las ik Een leven na jou uit. Ik denk dat ik hier sneller doorheen ging dan het eerste deel, Voor jou. Kan ook komen omdat ik een beetje moest wennen aan de schrijfstijl en erin moest komen. Maar, ik vind het mooi. Het gekke is dat ik bij Voor jou geen traantje heb gelaten, terwijl dat wel door veel mensen werd gezegd. Misschien waren de kraamtranen op? 😉

Dinsdag 20 februari

Ik vind het altijd leuk om te zien welke werkjes onze bijna-kleuter maakt op de peuterspeelzaal. Ze hebben nu het thema ‘Wat heb jij aan vandaag?’ en maakten een Hoedje van papier. Hij zingt het liedje nu bijna elke dag. Nog maar twee weken na de vakantie, dan gaat hij al naar school…

Ik ging weer sporten in de huiskamer, hier kun je meer over lezen in mijn weekoverzicht 5 en daarna nog een korte wandeling maken. Verder maakte ik het blog over het geboortekaartje af en schreef ik vast een winactie voor de woensdag erna.

Bekijk ook: GEBOORTEKAARTJE VAN ILLUSTRATOR

Woensdag 21 februari

De dag van de negenmaandenbeurs! Voor het eerst een stuk rijden in mijn eentje met onze dochter en ook meteen de hele dag weg. Maar dat ging heel goed allemaal gelukkig. Behalve dan dat ik net op de snelweg ineens een rood benzinelampje kreeg, dus moest ik langs de snelweg nog even een duur uitstapje maken naar een benzinepomp. Maar goed, verder verliep alles voorspoedig :). Wat ik scoorde op de beurs lees je in een ander blog.

WAT IK SCOORDE OP DE NEGENMAANDENBEURS 2018

Donderdag 22 februari

De eerste prikjes waren vandaag. Zo zielig bij zo’n klein baby’tje dat je nog niks kunt uitleggen :(. Maar de traantjes (die ik overigens voor het eerst bij haar zag) waren snel gedroogd en bij het aankleden was het alweer over. Ze heeft er weinig last van gehad, al wilde ze in de avond graag bij me zijn, dus hop, in de draagdoek. Dit heeft ze wel vaker ‘s avonds, dus geen idee of het door de prikjes kwam. Maar gedragen worden door je moeder is natuurlijk altijd fijn.

In de ochtend ging de bijna-kleuter naar de peuterspeelzaal, in de middag liet ik hem nog even uit ;). Maar nondeju, wat werd het al koud! De ijzige wind stak al aardig op, dus het werd een kort rondje en maar even spelen. Die 10.000 stappen haal ik nu niet echt met de kou.

Vrijdag 23 februari

Zieke peuter

Onze peuter ging logeren bij zijn opa en oma, maar werd in de middag alweer terug gebracht, hij was ziek. Dit is zijn derde keer in zijn hele leven dat hij ziek is, zijn we erg gelukkig mee. Hij was wel echt ziek-ziek nu, alleen maar slapen, heel sneu. Hij had zich zo op het logeren verheugd. We deden dus niet veel, filmpjes kijken op de bank…

Onze dochter slaapt overigens beter in de nacht, ze komt nu elke 4 a 4,5 uur om te drinken ipv elke 2,5 a 3 uur. Ik denk toch door de slaapzak die ik op de negenmaandenbeurs bestelde waardoor ze het wat warmer heeft. Fijn voor mijn nachtrust ook :).

Zaterdag 24 februari

pannenkoeken

Zaterdag waren allebei de mannen ziek. En ook zo ziek dat ze beiden bijna de hele dag in het grote bed hebben geslapen. Ik zorgde dus voor de rest: bakte pannenkoeken, kookte boerenkool, ging nog even sporten in de huiskamer en een uurtje naar de verjaardag van een klein vriendinnetje. De dag was zo voorbij. Wie is de mol bewaarden we tot zondag, want manlief lag in bed, wel zo leuk om samen te kijken.

Zondag 25 februari

Manlief was helaas nog de hele dag ziek op bed, onze bijna-kleuter was nog verkouden, maar voelde zich wel beter.

We oefenen ongeveer een keer per week met een flesje geven. Eigenlijk te weinig, maar gelukkig pakt ze ‘m nog steeds. Grote broer vind het heel leuk om het te geven, maar ergens halverwege houdt hij het wel voor gezien.

Verder kleurde ik het kasteel van de Efteling af, nu nog in elkaar zetten, las ik veel boekjes voor, waaronder een van mijn favorieten: De Gruffalo en kookte ik heerlijke soep met Indiase currypasta.

We gingen nog een kleine rondje doen buiten, maar zelfs de bijna-kleuter vond het te koud, dus wilde hij naar binnen. Toch niet helemaal fit waarschijnlijk.

Hopelijk houden we nu de ziektekiemen buiten de deur en kunnen we lekker vakantie vieren. 

Bekijk ook: WEEKOVERZICHT 5

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren