Win alledrie de delen van Bureau Speurneus!

Win alledrie de delen van Bureau Speurneus!

Mag ik het zeggen? Ja, ik mag het zeggen. Ik vind het derde deel, Bureau Speurneus en het eilandmysterie Jozua’s beste boek ooit! Ik las het binnen no time uit, want als vrouw-van-Jozua-Douglas heb je privileges ;). Volgende week komt het in de winkel en jij kunt het alvast winnen, inclusief de andere twee delen, hoe tof is dat?

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S.

Ken je Lev de Bruin en zijn gekke vader nog? In De verschrikkelijke badmeester denkt meneer de Bruin dat hij een goddelijk talent heeft voor zwemmen. In Bureau Speurneus en de boekenmaffia “ontdekt” zijn vader dat Lev een supertalent heeft voor detective zijn. Dus richt hij een detectivebureau op. Ondanks zijn vader lost Lev toch het mysterie van de boekenmaffia op. In Bureau Speurneus en de junglebende doet meneer de Bruin mee aan een wedstrijd voor detectives. Dat zaakje stinkt volgens Lev, dus gaat hij met zijn vrienden met zijn vader mee naar Costa Banana om de bedenker van de wedstrijd te ontmaskeren.

Bekijk hier alle delen van Bureau Speurneus.

Bureau Speurneus en het eilandmysterie

Het derde deel in de grappige detectiveserie Bureau Speurneus! Dit is het los te lezen vervolg op Bureau Speurneus en de boekenmaffia en Bureau Speurneus en de junglebende. De humoristische illustraties zijn gemaakt door Geert Gratama.

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie

Ik vind het dus het beste boek van Jozua, maar ook het meest spannende. Het blijft een fantastisch grappig boek, zoals je in de stijl van Jozua gewend bent, maar wel met een boodschap.
Uit het persbericht: Bureau Speurneus en het eilandmysterie is een vrolijk boek met een serieuze ondertoon. Jozua Douglas schreef het naar aanleiding van de bedreigingen die zijn vrouw, Juf Maike, tijdens de coronapandemie ontving. Een eenvoudig verhaaltje over een kind dat een coronatest deed leidde tot een stortvloed van bedreigingen, die pas stopte, toen ze het verhaal verwijderde.
‘Deze bedreigingen hebben mij van dichtbij laten ervaren hoe gevaarlijk complotdenken is. Met dit verhaal wil ik kinderen op luchtige en humoristische manier bewust maken van deze gevaren.’ – Jozua Douglas

Dat gaat over dit voorval, later werd iedereen en zijn moeder voor het tribunaal gesleept, maar toen was ik één van de eerste. Ik schrok me rot. In dit boek vind je allerlei complottheorieën, ook hilarische, maar wel met de boodschap dus dat het gevaarlijk kan zijn om ze te volgen.

Het verhaal

Hans Grietje wordt al een jaar vermist en krijgt weer aandacht in de pers. Hij verdween spoorloos van het eiland Wiermonnikoog en niemand weet hoe het kan. Natuurlijk weet meneer De Bruin precies hoe het zit: het is een complot van de regering en dat zal hij wel even bewijzen. Lev weigert mee te gaan naar het eiland, maar als zijn vader zelf ook verdwijnt móét hij wel in actie komen. Samen met zijn vrienden probeert hij te ontdekken wat er met zijn vader en met Hans Grietje is gebeurd.

Bekijk het boek hier

Win

Je maakt nu kans op alledrie de delen van Bureau Speurneus! Tof voor in je schoolbibliotheek je klas! Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 5 september, de dag dat het boek uitkomt, mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog.