De leukste attractieparken om in Nederland te bezoeken als je kinderen hebt

De leukste attractieparken om in Nederland te bezoeken als je kinderen hebt

Een dagje naar een pretpark is een activiteit waar je ieder kind gelukkig mee kunt maken, maar voor jou als ouder moet het natuurlijk ook leuk zijn. Gelukkig zijn er binnen de grenzen meer dan voldoende opties die allemaal weer hun eigen voordelen hebben. Zo kun je in de Efteling of Toverland ook een lekker dagje weg zonder dat je ook maar naar een achtbaan hoeft te kijken, maar kun je in Walibi juist alle grenzen van de zwaartekracht opzoeken. Lijkt het te gaan regenen, zoek dan het Tikibad van Duinrell op. Hier vind je alle informatie die je wil weten over de leukste attractieparken om in Nederland te bezoeken als je kinderen hebt.

Leukste attractieparken

De overnachting

De meeste attractieparken in Nederland zijn de laatste jaren zo uitgebreid dat het haast onmogelijk is om alles in een enkele dag te bekijken. Het is dus een goed idee om via een website als Huurportaal.nl te kijken wat er in het gebied rondom het attractiepark allemaal te huren is. Zeker als je met kinderen gaat is het fijn als je een woning kunt huren waarin iedereen gewoon zijn eigen plekje heeft, net als thuis. Dan weet je zeker dat de ouders in de avond gewoon hun eigen ding kunnen doen, zonder dat het slaapritme van de kinderen daarbij wordt verstoord. Het grote voordeel van de Nederlandse attractieparken is ook dat ze voornamelijk buiten de grote steden liggen, waar de huurprijzen over het algemeen iets lager zijn dan in de Randstad.

1.    Efteling

Op nummer één staat natuurlijk de Efteling, het grootste en meest bekende pretpark van Nederland. Ieder jaar trekken er miljoenen bezoekers van binnen en buiten Nederland naar het magische land in Kaatsheuvel. Het is zelfs zo populair, dat het in 2017 door een Amerikaanse website werd uitgeroepen tot het beste pretpark ter wereld. Het is leuk voor kinderen, maar zeker ook voor de ouders. De sprookjes die in het Sprookjesbos te zien zijn, hebben namelijk veel details die het voor iedere leeftijd leuk maken. In de laatste decennia heeft de Efteling zichzelf uitgebreid en is het niet langer meer alleen een park dat over sprookjes gaat, tegenwoordig vind je er ook achtbanen en andere wilde attracties. Het park is zelfs zo groot, dat je er gemakkelijk meerdere dagen heen zou kunnen.

2.    Duinrell

Het zal je verbazen dat dit pretpark jaarlijks door zo’n 1,5 miljoen mensen bezocht wordt, waardoor het dus de op een na populairste optie in Nederland is. De bekendste attractie is het Tikibad, de grootste van de hele Benelux met maar liefst 21 verschillende soorten glijbanen. Dat is ook nog eens erg handig voor het geval het weer niet al te best is. Verder zijn er nog 40 andere attracties waarmee jij en je kinderen de hele dag plezier kunnen beleven, van jong tot oud, er is voor iedereen iets. Daarbij geeft de omgeving in Wassenaar je de gelegenheid om ook een wandeling te maken door de natuur en de duinen, wat soms een welkome afwisseling kan zijn als je de hele dag in een pretpark bent geweest.

3.    Toverland

Heb je het liever wat kleiner en rustiger of wil je op stap in drukke periodes zoals de voorjaarsvakantie? Dan is Toverland misschien wel wat voor jou. Dit park vind je tussen Eindhoven en Venlo en is ooit begonnen als overdekte speeltuin. Inmiddels zijn er 35 verschillende attracties en ook een aantal shows, verdeeld over verschillende themawerelden. Ook hier heb je niet veel te vrezen als het toch opeens blijkt te regenen, een groot deel van de attracties is overdekt. Als het even niet mogelijk is om naar buiten te gaan, blijft er binnen meer dan genoeg te doen over. Nog een laatste tip: boek je parkeerkaart tegelijk met je entreetickets, zo weet je zeker dat je een plekje hebt op de dichtstbijzijnde parkeergelegenheid.

4.    Walibi

Ook dit pretpark bestaat uit een aantal gebieden met thema’s, waar zowel jongeren als ouderen aan hun trekken kunnen komen. De groep die het meeste wordt aangesproken is toch wel die van de thrillseekers, zij kunnen in Walibi namelijk de snelste en hoogste achtbanen van de gehele Benelux vinden. Gelukkig is er ook voor de kleintjes meer dan genoeg te doen, dus het park is ook bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. Een extra bijzondere dag in dit park is Halloween, want dan worden altijd de Halloween Fright Nights georganiseerd. Voor deze dag pakt het park altijd helemaal uit met extra spookhuizen en griezelige figuren die door het park lopen. Deze avonden zijn dan wel beter geschikt voor de wat oudere kinderen, de jongere kinderen kunnen tot 5 uur in de middag naar het park komen, dan worden er Halloween-achtige evenementen georganiseerd die net even iets minder eng en indrukwekkend zijn.

Afbeelding: BorisB17, Canva.com

Dit is een #jufmaikead