Voorjaarsvakantie 2020: erop uit en activiteiten

Voorjaarsvakantie 2020: erop uit en activiteiten

Door Niels. Nog maar heel even en dan begint de voorjaarsvakantie 2020 alweer. Ben jij nog opzoek naar leuke uitjes en activiteiten voor kinderen voor in de voorjaarsvakantie? Lees dan snel verder!

De voorjaarsvakantie valt dit jaar voor de regio noord in week 8 (15 t/m 23 februari) en voor de regio’s zuid en midden in week 9 (22 februari t/m 1 maart). Voor elke regio heb ik een top 5 van uitjes gemaakt die in de vakantie vallen.

Voorjaarsvakantie 2020: erop uit en activiteiten

Regio Noord

40 jaar kinderen voor kinderen

40 jaar kinderen voor kinderen

Leeftijd: 4 jaar en ouder
Datum: 15 februari t/m 1 maart
Locatie: Beeld en Geluid – Hilversum
Kosten: € 5,- (tot 12 jaar) of € 8(volwassenen, online ticket)
Omschrijving: Dit voorjaar viert Kinderen voor Kinderen haar 40ste verjaardag. In Beeld en Geluid worden er vele workshops gegeven. Zo leren uw kinderen zingen en dansen van de echte Kinderen voor Kinderen-coaches. Bovendien is er een Kinderen voor Kinderen-parcours, een nostalgische sing-a-long en een meet&greet. Daarnaast kunt u ook de Kinderen voor Kinderen experience bezoeken. Meer informatie, klik hier.

Bekijk ook harde koffer met kliksluiting

Kinderactiviteiten in het Rijksmuseum

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Datum: De gehele vakantieperiode
Locatie: Rijksmuseum – Amsterdam
Datum: 15 februari t/m 1 maart
Kosten: Van € 0,- tot € 20,- p.p. Stel zelf je dagprogramma samen.

Toegang voor kinderen tot 18 jaar is in het Rijksmuseum gratis. Kies vervolgens uit het aanbod wat bij jullie past. Bijvoorbeeld een familierondleiding een kinderworkshop of een theatervoorstelling over De Gouden Eeuw.
Je kunt er ook voor kiezen om zelf gratis door het museum op onderzoek uit te gaan. Het Rijksmuseum biedt hiervoor verschillende varianten, bijvoorbeeld: een digitaal familiespel, de familiegids en de snapguide. Laatstgenoemde leidt jullie o.a. met NikkieTutorials, Rafael van der Vaart, Ronnie Flex en Teske door het museum.
Een overzicht van alle kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantie 2020 en eventuele kosten? Klik hier!

Tentoonstelling over gif

Leeftijd: Alle leeftijden
Datum: De gehele vakantieperiode
Locatie: Natuur Museum Fryslân, Leeuwarden
Kosten: 4 t/m 15 jaar € 10,- en volwassenen € 13,-
Omschrijving: Een tentoonstelling voor de echte waaghalsen. Gif is in de natuur erg functioneel en komt voor bij zowel planten als dieren. Bij deze voorstelling ontdek je hier alles over. Je was ook nog nooit zo dichtbij levensgevaarlijke dieren zoals spinnen en slangen. Op de website vind je alles wat je nodig hebt.

Nationaal Park Dwingelderveld

Leeftijd: 4 jaar en ouder
Datum: Gehele vakantieperiode
Locatie: Ruinen – Drenthe
Kosten: Afhankelijk van de activiteit
Omschrijving: In Zuidwest-Drenthe ligt een prachtig natuurgebied. Het nationaal Park Dwingelderveld is één van de grootste natte heidegebieden in West-Europa en heeft bovendien 2 schaapskudden om de heide te onderhouden.
Tijdens de vakantie zijn er kinderactiviteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. Bijvoorbeeld een laarzenexcursie, ontdekkingstochten voor jonge gezinnen en de OERRR schapendag, waar kinderen o.a. praktisch aan de slag gaan met wol. Klik hier voor alle kinderactiviteiten in het Nationaal Park Dwingelderveld tijdens de vakantie.

De Museumfabriek

Leeftijd: 5 jaar en ouder
Locatie: Enschede
Datum: 15 – 23 februari
Kosten: € 6,50,- per kind en € 8,50 voor een volwassene.
Omschrijving: Iedereen ziet regelmatig stoom. Bijvoorbeeld uit de schoorsteen van fabrieken of gewoon thuis uit de waterkoker. Maar wat is stoom eigenlijk? En wat kunnen we er mee? Met behulp van film, een indrukwekkende echte stoommachine en vele proefjes leren de kinderen alles over stoom!
Tijdens de voorjaarsvakantie 2020 is er zó veel te doen in De Museumfabriek dat je tijdens een bezoek genoeg stoom kunt afblazen! Les snel hier verder.

Regio Midden

Fossielendag bij Futureland

Leeftijd: 4 jaar en ouder
Datum: 22 februari
Locatie: Rotterdam Maasvlakte
Kosten: gratis
Omschrijving: Op deze dag komen er deskundige archeologen en paleontologen om jouw fossielen te beoordelen. Fossielen worden nog dagelijks op de Maasvlakte gevonden. Daarom kun je ook workshops volgen om te leren welke fossielen je kunt vinden en waar je op moet letten. Vervolgens ga je ook echt op onderzoek uit om fossielen te speuren. Iets gevonden? Bekijk het dan direct onder de microscoop.

Kinderrondleiding Binnenhof

Leeftijd: 6 t/m 12 jaar
Datum: Dagelijks tijdens schoolvakanties
Locatie: het Binnenhof – Den Haag
Kosten: € 5,50 per persoon
Omschrijving: Altijd al eens koning(in) willen zijn? Pak dan tijdens de voorjaarsvakantie 2020 je kans om in de schoenen te staan van onze koning. Tijdens deze rondleiding, van 60 minuten, ontdekken kinderen waar de troonrede wordt voorgelezen, hoe de troon er uit ziet en wat Prinsjesdag nou precies is.

Checkpoint Theater

Leeftijd: 8 jaar en ouder
Datum: 26 februari
Locatie: Apeldoorn – Orpheus
Kosten: vanaf € 19,50 (LET OP! Bijna uitverkocht)
Omschrijving: Ontploffingen, interactie, spectaculaire tests… Een voorstelling die niet gemaakt is voor doetjes. Het theater voorziet iedereen gelukkig van veiligheidsbrillen en gehoorbeschermers. Dacht je dat het tv-programma al spectaculair is… Kijk dan maar eens hoe enthousiast de kids gaan reageren op deze liveshow! Ik hoop wel dat er nog tickets zijn, want tijdens het schrijven van deze blog was het al bijna uitverkocht. Dus klik snel hier om kaarten te bestellen.

Wereldmuseum Rotterdam – Superstraat

Wereldmuseum Rotterdam

Leeftijd: 6 – 12 jaar
Datum: 22, 23, 26, 29, februari en 1 maart
Locatie: kinderen € 6,- en volwassenen € 10,- (Gratis met de Rotterdampas, museumkaart of jeugdvakantiepaspoort)
Kosten: Afhankelijk van de activiteit
Omschrijving: In de Superstraat ervaren kinderen hoe mensen met elkaar en de wereld verbonden zijn, doordat ze kennis maken met de bewoners en hun levensstijlen. Snuffel in Aga’s winkel met producten uit alle windstreken of studeer een dans in bij Rodney voor het zomercarnaval en kom alles te weten over de kleurrijke kostuums.
Tijdens de voorjaarsvakantie 2020 kleurt Superstraat rood. Winston en zijn vrienden vieren samen met jullie het Chinees Nieuwjaar. Bij dit feest is de kleur rood belangrijk, omdat het symbool staat voor geluk. Het Nieuwjaar wordt in Superstraat onder meer gevierd met drie workshops, waarin je kunt koken, lampionnen maken en draken tekenen. Meer weten of gelijk je tickets bestellen? Klik hier.

FamilieFest

FamilieFest, Foto: Marwan Magroun
Foto: Marwan Magroun

Leeftijd: 6 – 12 jaar
Datum: 26 februari 10.00 – 17.00
Locatie: Het Nieuwe Instituut– Rotterdam
Kosten: € 2,- per persoon
Omschrijving: Tijdens FamilieFest: Minder zooi volgen families workshops en kinderactiviteiten van ontwerpers, kunstenaars en andere makers. Ontdek samen hoe je zooi opnieuw kan gebruiken tijdens De zooiveiling, leer textiel te verven met groenteschillen en werk mee aan een eetbare expo. Zelf maken staat zoals altijd centraal. Ruimen jullie wel even de museumzalen mee op? Kijk hier voor meer informatie en tickets.

Regio Zuid

PJ Masks in Sea Life Scheveningen

PJ Masks in Sea Life Scheveningen

Leeftijd: Alle leeftijden
Datum: dagelijks
Locatie: Scheveningen
Kosten: vanaf € 10,- per persoon
Omschrijving: Tijdens de voorjaarsvakantie 2020 zijn er extra activiteiten voor kinderen. Zo komen de PJ Masks naar Scheveningen. Zet al je creativiteit, vaardigheden en zeedierenkennis om de vijf missies te voltooien. Vergeet ondertussen niet te genieten van alle prachtige zeedieren om je heen. Naast de spannende missies zijn er extra haaienlessen en kun je kijken naar het voeren van de dieren. In de weekenden zal ook de mascotte Gekko in Sea life zijn. Maak kennis en ga met hem op de foto voor een blijvende herinnering van deze geweldige dag.

Carnaval voor kinderen in Maastricht

Leeftijd: Alle leeftijden
Datum: 24 en 25 februari
Locatie: Maastricht
Kosten: Gratis
Omschrijving: In het historisch centrum van Maastricht kun je op 24 februari, vanaf 14.22 uur, meewandelen in de kleurrijke familieoptocht. De tocht begint op de Hoogbrugstraat en eindigt op het Vrijthof. Daarna vindt de Boete Poetezitting plaats, waar kinderen hun talenten kunnen laten zien en horen.
Op 25 februari start om 14.33 de kinderkostuumwedstrijd in de Sterzaal. Is jouw kostuum zowel het meest opvallend als de meest originele? Kom het testen tijdens dit gezellige kinderfestijn. Lees hier meer over de verschillende kinderactiviteiten tijdens Carnaval in Maastricht.

Musical4daagse

Leeftijd: 6 jaar en ouder
Datum: 27 februari t/m 1 maart
Locatie: Eindhoven
Kosten: 137,95
Omschrijving: Zit zingen, dansen en acteren echt in het bloed? Dan is de Musical4daagse een geweldige (vierdaagse) activiteit. Of de kinderen al veel ervaring hebben of alleen in hun eigen kamer in een Elza of Spiderman kostuum, dat maakt niets uit! De musical4daagse is inmiddels een begrip in Nederland, met edities in o.a. Eindhoven, Den Bosch, Haarlem, Amstelveen. Met professionele theaterdocenten maken de kinderen in vier dagen een echte musical. Meer informatie vindt u op deze website.

Avonturenboerderij Molenwaard

Avonturenboerderij Molenwaard

Leeftijd: 2-8 jaar
Datum: dagelijks
Locatie: Groot-Ammers
Kosten: € 13,75 per persoon
Omschrijving: Een hele dag met het gezin het Hollandse landleven ontdekken: koeien melken, varen, ponyrijden en nog veel meer. In februari staat het park in het teken van de lammetjes, waarmee de kinderen uiteraard kunnen knuffelen. Ontdek oude ambachten en proef de streekproducten. Kinderen kunnen ook een boerderijdiploma behalen. De tv-idolen Fien & Teun maken de dag af met educatieve shows bij Avonturenboerderij Molenwaard. Meer info en kaartenbestellen kan hier.

Ontdekstation013

Leeftijd: 4 jaar
Datum: woensdag 26 februari t/m zondag 1 maart tussen 11 en 17 uur.
Locatie: Tilburg
Kosten: € 7,50 voor kinderen en € 2,50 voor volwassenen
Omschrijving: Nog geen plannen na carnaval? Kom ook naar Ontdekstation 013 met het hele gezin. Bouw met Lego een robot of voertuig en koppel deze aan de IPad om te programmeren. Maak muziek met de programmeerbaare synthesizer en drum. Maak limonade in de limonadefabriek (tot 8 jaar) of teken als Van Gogh in Vincents Tekenlokaal. Meer informatie, zoals de openingstijden vindt u hier.

 

Voorjaarsvakantie 2020; Leuke uitjes en activiteiten

er staat een #jufmaikead link in dit blog