Welk spel als cadeau kind

Welk spel als cadeau kind?

Er komen allerlei feestdagen aan zoals kerst en Sinterklaas. Maar wellicht heb je ook een verjaardag? Een ideaal moment om een spel cadeau te geven, maar welke zijn leuk om aan kinderen te geven? We hebben er hier inmiddels aardig wat in de kast staan, dus ik kan wel wat tips geven ;). Welk spel als cadeau kind?

Heb je een verjaardag, of wil je een spel kopen voor één van de feestdagen? Deze vinden wij thuis erg leuk.

Welk spel als cadeau kind?

Peuters

Spelletjes zijn leuk voor peuters en ouder. Met een kind onder de twee jaar is het nog lastig om een spelletje te doen, daarbij is het meer samenspelen. Het kind speelt zelf en jij speelt een beetje mee. Maar met een peuter kun je spelletjes tegen elkaar spelen.

Haba Mijn eerste spelletjesdoos

Haba Mijn eerste spelletjesdoos

Haba Mijn eerste spelletjesdoos is bij ons thuis grote favoriet voor onze peuter. Ze kreeg het voor haar derde verjaardag en we hebben het al zoveel gespeeld! Het leuke is dat er ook een opbouw in zit met de verschillende spellen. Sommige spellen zijn wat makkelijker en al geschikt voor tweejarigen. Maar andere spellen die in de doos zitten zijn pas geschikt vanaf ongeveer vier jaar en snapt ze nu nog niet zo goed. Die kunnen we mooi later spelen! Ik ben ook erg gecharmeerd van de houten spelmaterialen.

Bekijk het spel hier

nijntje Bonte ballonnen

nijntje Bonte ballonnen

Ook dit spel hebben we al eindeloos gespeeld. Er staat op vanaf drie jaar, maar onze dochter kon het met 2,5 ook al makkelijk spelen. Onze zoon vond het vroeger ook helemaal geweldig.  En als je het wat uitdagender wil maken, speel je met twee kaarten tegelijk.

Bekijk het spel hier. 

Bekijk ook spelletjes voor peuters

Kleuters

Voor kleuters is het soms nog best lastig om te leren omgaan met verlies. Heel goed om te oefenen dus in een veilige setting. Er zijn ook leuke coöperatieve spellen, waarbij je niet tegen elkaar hoeft te strijden, maar juist leert samenwerken. Daar houden veel jonge kinderen van.

Max de kat

Max de kat

Max de kat is zo’n geweldig spel dat we hier thuis graag spelen. Samen moet je ervoor zorgen dat alle diertjes veilig bij de boom terechtkomen zonder dat Max de kat ze opeet. Als dat lukt heb je dus allemaal gewonnen en anders allemaal verloren. Onze kinderen vinden het allebei leuk om te spelen!

Bekijk het spel hier

Kleurentorentjes

Kleurentorentjes

Dit hebben we al talloze keren gespeeld hier thuis! Maar ik kan het zelfs herinneren van mezelf vroeger, volgens mij hadden we het ook! Een klassiek spel waarbij je alle kleuren moet verzamelen. Omdat je het precies op de juist volgorde in kleur moet zetten, vind ik het meer geschikt vanaf vier in plaats van drie jaar. Het heeft ook een leuke prijs om als cadeau te geven.

Bekijk het spel hier

Bekijk ook spelletjes voor kleuters

Vanaf 6 jaar

Het aanbod vanaf zes jaar wordt enorm uitgebreid. Je kunt dan echt behoorlijke competities spelen. De Haba spellen blijven behoorlijk favoriet hier thuis, maar we hebben ook wat andere toffe spellen voor onze zevenjarige.

Ravensburger Pokémon Doolhof – Bordspel

We kregen het Ravensburger Pokémon Doolhof – Bordspel en die is wel echt heel gaaf! Ik houd persoonlijk niet zo van Pokémon, maar het doolhof spel speelden wij wel echt veel vroeger met mijn vader, moeder, broer en zus. Heel tof dat deze dus in Pokémon versie is uitgebracht. Kan ik toch een beetje in de leefwereld van onze zoon stappen én een leuk spel doen. Want onze oudste is helemaal Pokémongek; spaart de kaarten en speelt Pokémon Go. We spelen dit regelmatig en vinden het allemaal leuk. Onze dochter speelt dan samen met mij, zij vindt het vooral leuk om de gevonden Pokémonkaartjes om te draaien ;).

Alle Pokémon zitten verstopt op het speelbord. Je krijgt een aantal kaartjes met Pokémon erop die je moet zien te vinden. Vaak is de weg er naar toe niet open en moet je het spelbord zo schuiven dat je erdoor kan. Je speelt net zolang tot iemand alle Pokémon gevangen heeft.

Bekijk het hier

Bekijk ook spelletjes voor ontspanning. 

Vanaf 8 jaar

Vanaf acht jaar gaat er een spellenwereld voor je open, want dan kun je al veel toffe spellen voor volwassenen meespelen.

Ticket to ride

Ticket to ride

Mijn man en ik spelen nu graag Ticket to ride, bijna elk weekend ;). Het is leuk, spannend en duurt niet te lang. Onze oudste is 7,5 en speelde het laatst voor het eerst met zijn vader. Ook hij vond het leuk, dus dat worden veel gure middagen stations veroveren. In Ticket to Ride Europe moeten de spelers de routes op hun bestemmingskaarten volbrengen. Dit doe je door verbindingen tussen steden te claimen, die je mag bouwen als je de juiste kaartencombinaties in handen hebt. Heb jij aan het eind van het spel de meeste punten verzameld met je treinnetwerk? Dan ben jij de winnaar.

Bekijk het spel hier

Bekijk ook spelletjes voor de vakantie. 

Er staan affiliate links in dit blog.

Wat is jouw favoriete spel om cadeau te geven?