Last minute zomervakantie 2023

Last minute zomervakantie 2023

Voor ons in het midden van Nederland begint de zomervakantie aanstaande vrijdag al. Vorig jaar hadden we een fantastische vakantie op Camping Buitenland. Er is dan ook nog zeker wel wat te boeken deze hele zomervakantie, ik geef je graag wat last minute tips met onze favorieten.

Last minute zomervakantie 2023

Camping Buitenland

Camping Buitenland was vorig jaar veruit onze favoriet! Er heerst daar zo’n relaxte (festival)sfeer. Geen animatieteam met kinderdisco, wel regelmatig de kans om te knutselen of broodjes te bakken bij het kampvuur. En onze kinderen hadden binnen een minuut vriendjes, dus ook echt vakantie voor ons. Het is niet groot, ook de faciliteiten dus niet, maar dat maakt het juist heel overzichtelijk en knus. Onze kinderen vinden het er ook fantastisch, zeker ook in het zwembadje en het meer dat vlakbij de camping ligt. In het weekend treedt er vaak een band op en soms kun je ook theater bekijken. Je ziet me hier in de silent disco op zaterdagavond, heerlijk! Ik wilde na een week eigenlijk nog niet weg en heb me op vakantie nog nooit zo chill gevoeld.

Dit jaar zijn er wat zelfgebouwde huisjes bijgekomen, ook in kunst, dus er is nog aardig wat beschikbaar! Sowieso zijn er nog aardig wat Bell tenten beschikbaar, bijvoorbeeld met privé badkamer en wc. Een plek op het kampeerterrein is er ook altijd wel, bekijk alles hierHet Strohoes waar wij vorig jaar waren is helaas wel al vol.

Landal last minute zomervakantie

Bij Landal is er zeker nog van alles last minute voor de zomervakantie te vinden!

Landal Gooise Heide

Heb je ook zin om te kamperen, maar wil je meer luxe? Dan kun je ook kiezen voor de Gooise Heide, bekijk het hier. Het échte glampinggevoel is op de Landal Gooise Heide, waar verscholen in de Gooise bossen het buitenleven samengaat met overnachten in luxe. De luxe safaritenten (t/m 6 personen) zijn van alle gemakken voorzien, zoals je eigen badkamer, een ruime veranda en goede bedden, bekijk ze hier. Er zijn outdoor activiteiten, er is een restaurant en speeltuin en voor kinderen is er genoeg te doen in de bosrijke omgeving. Een aantal tenten zijn toegankelijk voor huisdieren. De prijs is de eerste vakantieweek heel gunstig, daarna loopt het wel snel op.

Twenhaarsveld

Landal Twenhaarsveld

We kozen zelf Twenhaarsveld een keer voor een weekend weg en we vonden het er leuker dan gedacht! Vooral het discovery pad door de natuur viel in de smaak. Maar nu na Corona is er nog veel meer te doen en te beleven. De omgeving is ook echt prachtig met de Sallandse Heuvelrug! In de zomer is het buitenbad net naast het park open, genoeg pret te beleven dus! Ook Hellendoorn is bijvoorbeeld dichtbij.

Bekijk beschikbare accomodaties hier

Rabbit Hill

Oerrr activiteiten Rabbit Hill

Al in 2019 werden we uitgenodigd bij Rabbit Hill, ik denk er nog regelmatig aan terug, vooral aan de geweldige fietstocht door de natuur ‘s morgens vroeg. Er zijn nog veel huisjes beschikbaar, bekijk ze hier. Er is zoveel te doen, vooral voor kinderen, je hebt er geen kind aan ;). Bij slecht weer is er een prachtige binnenspeeltuin, een overdekt zwembad, maar ook een openluchtzwembad, natuurlijk speeltuinen, maar ook een dierenweide en een entertainmentprogramma. Hier verveel je je niet.

Campspace

Campspace: kamperen op bijzondere plekken

Twee jaar geleden werden we uitgenodigd om in de zomervakantie een mooie plek met Campspace uit te zoeken. We kwamen uit bij dit prachtige plekje met tipi. Het was ook nog eens best dichtbij huis, maar toch helemaal weg. Hier vind je leuke verborgen pareltjes om te kamperen. Dat kan zowel met je eigen tent, camper of caravan als gehuurde accomodaties. Wij verbleven in een tipi die pas eind augustus beschikbaar is, maar je kunt wel de Pipo wagen boeken. De prijzen verschillen nog wel, maar er zijn echt prachtige plekken te vinden voor een lage prijs. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze camping met veel verschillende glampingtenten? Of deze camping in Brabant met de meest fantastische huisjes, zoals een boomhut of een Kota. De accomodaties staan vaak op wat kleinere campings, weg van de drukte.

Natuurhuisje

Ook via Natuurhuisje kun je allerlei last minute zomervakantie Glamping tenten vinden. Verwacht geen uitgebreide campings, je logeert op het erf van de eigenaren of op een minicamping. Bekijk ze hier. 

Archeon

Expeditie Archeon, slapen in een museum

Deze is ook zeker noemenswaardig, we hebben zo genoten vorig jaar van Expeditie Archeon! Je kunt dus in het Archeon slapen tussen de Romeinen en de Middeleeuwen. Er zit ontbijt bij en twee keer diner, je hoeft het park niet af voor boodschappen dus. We vonden het een feest om na sluitingstijd rond te lopen in het park en te zwemmen in het Romeins badhuis, dat mag niet tijdens je museumbezoek overdag! Echt magisch, overnachten in zo’n museum.

Wat ga jij doen deze zomervakantie? 

Er staan affiliate links in dit blog.