Offline in de vakantie

Waarom ik in de vakantie offline ga

In de zomervakantie (die voor ons in midden morgen al begint) ga ik altijd een aantal weken volledig offline. Geen mail, social media en even niet bloggen. Alle berichtjes die online komen, heb ik van tevoren ingepland. Ik leg je graag uit waarom.

Waarom ik in de vakantie offline ga

Ik zou er een kort blog over kunnen maken, want ik doe het omdat ik het nodig heb. Maar vooruit, laat ik het toch nog even wat verder uitleggen, een kijkje in mijn leven ;). Er zijn periodes dat ik wel aan mijn telefoon vastgeplakt lijk, vooral in de avond. Bijvoorbeeld toen mijn boek De relaxte leraar uitkwam of toen ik een blog over het solliciteren schreef. Dan krijg ik veel reacties en wil ze per se allemaal lezen. Heel leuk, maar ook tamelijk vermoeiend. En daarna merk ik dat ik ook weer sneller mijn telefoon erbij pak als ik even niets te doen heb. Daar wil ik in de vakantie graag vanaf, dus stop ik cold turkey met alle social media en mail. Alle apps slinger ik van mijn telefoon af, lekker rustig. Alleen Whatsapp niet, voornamelijk voor familie om af en toe een fotootje te sturen, maar andere groepen mute ik. En ik krijg geen meldingen binnen van WhatsApp, dus ik kijk op mijn tijd. Want eigenlijk is het een verslaving he, telefoongebruik. Niet zo dat we behandeld moeten worden, maar het kan je wel in de weg zitten. Ik vind likes en reacties heerlijk en wil ze allemaal zien. *Zie mij, zie mij!* Niet oké en ik weet het, dus heb ik weer even zo’n periode nodig om te zien hoe leuk het leven zonder social media eigenlijk is. En hoeveel rust dat geeft. Lees hier hoe je ook digitaal kunt detoxen.

Kijk, ik gebruik social media en internet natuurlijk veel voor mijn bedrijf en kan er ook wat mee verdienen. Dus helemaal zonder kan ik niet, maar in de zomervakantie komt toch bijna niemand op mijn site, dus hoppa weg ermee (voor even). Na zo’n bevriesperiode, ga ik erna er ook weer soepeler mee om en hoef ik ook niet meer 24/7 online te zijn.

Wat doe ik dan?

Ik lees, dus ik leef! In mijn boek De relaxte leraar kun je lezen dat ik in vakanties vaak niet mediteer, maar wel heel veel lees om te ontspannen. Ik lees alles wat los en vast zit, romans, kinderboeken, vakliteratuur, heerlijk! Na een paar uur lezen word ik wel een beetje kriebelig en moet ik wat doen. Een rondje over de camping lopen, zwemmen of een puzzelboekje, maar het liefste doe ik helemaal niks, in de meivakantie ga ik juist veel op pad, in de zomer juist niet. Niks doen kan ook steeds beter nu onze kinderen wat ouder worden.

Vakantie

Dus ik vier vakantie en detox digitaal. Alles wat je dus online ziet verschijnen, is van tevoren ingepland om wel wat bezoekers te behouden ;). En na drie weken kom ik waarschijnlijk vanzelf weer online, als onze kinderen ook een paar dagen naar de BSO gaan. De foto is van vorig jaar in het Archeon waar we mochten overnachten, lees ook het blog last minute zomervakantie 2023.

Blijven lezen

Wil je net als ik ook lekker blijven lezen in de zomervakantie? Doe dan ook mee met de Relaxte-leraar-zomer-lees-bingo! Dan ontvang je wel elke week mail van mij met relaxtips, die ik natuurlijk al van tevoren geschreven heb ;). Er doen al 800 mensen mee, zo ontzettend tof!!!

Hele fijne zomervakantie!