Landal Hoog Vaals

Landal Hoog Vaals

Het park Landal Hoog Vaals heeft een grote metamorfose gehad. Een nieuw Brasserierestaurant, een atelier voor kinderen en een vette activiteitenhal voor 10+ers. Daarom werden wij uitgenodigd om het park te komen bekijken. Gelegen op een prachtig punt met ook nog eens veel te doen in de omgeving. We kwamen tijd tekort!

Landal Hoog Vaals

Limburg, we komen er eigenlijk te weinig, want je waant je in het buitenland. De reistijd is er ook wel een beetje naar ;). We vertrokken op vrijdag, na schooltijd van onze oudste. Onderweg wat eten (op de helft van de route bij een La place aan de weg) maakte dat we pas rond 19.30 uur het park op reden. Gelukkig nog met licht, dus we zagen meteen het fantastische terras met speeltuin waar we de volgende ochtend dus echt een kopje koffie moesten drinken. Het park, dat vlakbij het drielandenpunt ligt, is afgelopen zomer vernieuwd en gerenoveerd.

Bekijk het park hier

Landal Hoog Vaals

Wat is er nieuw?

Er is een nieuw Brasserierestaurant met verdubbeld buitenterras. Dit was ook echt heel groot! Ruimte genoeg voor ons om een tafeltje te bemachtigen, want we hadden ook prachtig weer met een lekker zonnetje. Ik had er de hele dag wel kunnen zitten! Maar daarvoor was de rest van het park toch ook echt te leuk. Verder is de bowling gerenoveerd, een nieuwe snackbar, het knutselatelier voor kinderen is nieuw en de activiteitenhal voor 10+ers. Hieronder vertel ik er graag meer over, maar eerst vertel ik iets over de accommodatie.

Landal Hoog Vaals

De accommodatie

Wij verbleven in 6-persoons bungalow 6C1 ook deze bungalows zijn vernieuwd met een nieuw interieur. Vooral de bank aan de eettafel vonden we erg mooi. Dit zit er allemaal in:

Beneden

 • Zithoek
 • Eethoek
 • Houtkachel
 • Flatscreen-tv
 • Spellendoos
 • Terras
 • Terrasmeubilair
 • Parasol
 • Open keuken
 • Magnetron
 • Vaatwasser
 • Standaard keukeninventaris
 • Senseo koffiezetapparaat
 • Filterkoffiezetapparaat
 • Gasplaat (4-pits)
 • Badkamer met ligbad en wastafel
 • Apart toilet op de begane grond
 • Slaapkamer met twee 1-persoons boxsprings en softtopper

Boven

 • Twee slaapkamers met twee 1-persoons boxsprings op de eerste verdieping
 • Bedden voorzien van dekbedden en hoofdkussens
 • Aparte wastafel

We vonden het interieur beneden mooi en prima bedden boven. Onze dochter en zoon sliepen de eerste nacht samen, omdat ze het spannend vonden. Ze maakten elkaar om 6.00! uur al wakker, dus de nacht erna sliepen ze uit elkaar om vervolgens wel iets langer te slapen. Het bad is een bubbelbad, dus hier hebben ze op zondag na het zwemmen nog ruim een uur in gebubbeld, vonden ze erg leuk! De keuken hebben we eerlijk gezegd weinig gebruikt. We zijn op zaterdag in Aken uit eten geweest en het ontbijt kregen we ook van het park. Wat ik er wel over kan zeggen: er is enorm veel van alles. Borden, bestek, glazen, pollepels, het zal allemaal niet snel opgaan, er is meer dan genoeg van alles, fijn zo’n complete inventaris. Inclusief grote en kleine mokken, vind ik heel fijn die keuze.

Bekijk de accomodaties hier.

Op het park

Er is enorm veel te doen op het park! Zo hebben wij zelfs de dierenweide onderaan bij de vijver gemist, de speeltuin was al zo leuk om in te spelen.

Zwembad

Eén van de belangrijkste dingen op een vakantiepark voor onze kinderen is toch wel het zwembad. Je kon het vanaf twee dagen van tevoren voor anderhalf uur reserveren. En je moet (net zoals op andere parken, zoals Ouddorp Duin) eerst je rondje zwemmen hebben gemaakt voordat je een nieuwe ronde kunt reserveren. Vind ik wel zo netjes, dan komt iedereen aan de beurt. Er waren steeds 120 plekken, dus je maakte wel veel kans op een plekje. En wat een uitgebreid zwembad is het! Bij de meeste parken, zoals Reeuwijkse Plassen, is het zwembad klein. Bij Hof van Saksen dan juist weer groot, maar dit zwembad zit er mooi tussenin. Voor verschillende leeftijden is er wat te doen, zoals de snelle glijbaan waar we wel vijf keer achter elkaar vanaf zoefden, een leuk peuterbadje, een groot zwembad om te spelen en te zwemmen en nog een wat warmer deel met waterspeeltuin.

Indoorspeelparadijs

De binnenspeeltuin is ook heel leuk voor kinderen! Deze reserveerden we voor een uur. Er zijn 30 plekken, maar ook deze zat amper vol. Kan ook komen door het mooie weer buiten ;). Het scheelt wel dat je én hiervoor kunt reserveren én voor NXT LVL dat ernaast ligt. Dan heb je samen 60 plekken. Ik reserveerde NXT LVL ook voor mijn oudste en mijzelf, maar je kon makkelijk heen en weer lopen.

Er is een deel voor de jonge kinderen, achterin konden de oudsten zich vermaken met klimmen en klauteren. Onze dochter speelde maar even in het deel voor de kleintjes, ze vond het voor baby’s ;). Als ze even een zetje kreeg in het begin, kon ze verder zelf het grotere deel beklimmen.

NXT LVL

Hoewel onze oudste zeven is en nog geen tien, heeft hij zich ook goed vermaakt bij het nieuwe NXT LVL. In de voormalige grote sporthal kunnen kinderen vanaf ongeveer tien jaar terecht voor boogschieten, paintball, voetbal en basketbal op een bewegende vloer. Onze zoon vond Freedom Gaming helemaal tof. Hierbij strijden twee teams tegen elkaar. Ze gaan op zoek naar de Pods die je moet aanklikken om het in je eigen kleur te maken. Je vindt ze door te klauteren, klimmen en nog andere elementen door te gaan. Er is ook een podium met licht en geluid en verschillende chillplekken die ook goed werden gebruikt toen wij er waren.

En verder

Naast de binnenspeeltuin is nog een toffe vernieuwde bowlingbaan met flitsende lichten en veel digitale elementen. Er is een kleine gamehal voor activiteiten met muntjes. De brasserie is geweldig mooi opgeknapt én er is een mooi nieuw atelier waar de kinderen met hout aan de slag kunnen. Je koopt een pakketje om vervolgens zelf te knutselen. Er was zoveel te doen op het park dat we hier niet eens aan toe zijn gekomen! Maar het atelier is zeker wel een mooi educatief extraatje, omdat er dan ook veel techniek bij komt kijken.

Entertainment

Er was ook nog veel extra voor kinderen georganiseerd. Onze dochter heeft heerlijk gedanst bij de minidisco met Bollo. En beide kinderen hebben zelf een echte Limburgse vlaai gemaakt. Met deeg dat afgebakken moest worden in de oven. Ze vonden het helaas niet zo lekker, want in het deeg zat geen suiker, maar het was wel een toffe activiteit. Je kunt ook wat speurtochten doen, zoals het kabouterpad, de Landal adventure app en Lotje Smartphone Speurtocht.

In de omgeving

Zuid-Limburg is prachtig en er is zoveel te doen! Je kunt er makkelijk een week of nog langer verblijven zonder alles gezien te hebben. We schreven al eerder wat tips over Limburg, dit is goed te bezoeken vanaf Landal Hoog Vaals. Zoals het Limburgs museum, Valkenburg, een subtropisch zwembad, de steenkolenmijn, andere grotten, Maastricht, Gaiazoo en Continuum.

Drielandenpunt

Het Drielandenpunt is maar zo’n vijf minuten rijden met de auto vanaf Landal Hoog Vaals! Daar moesten we natuurlijk naartoe en planken in België, Duitsland en Nederland tegelijk. Onze oudste vond dat wel bijzonder. Het parkeren is maar 2,50 en daarvoor heb je ook een gratis speeltuin waar we een ijsje hebben gegeten. Natuurlijk een enorm toeristische plek, maar als je in de ochtend gaat, heb je alle ruimte en nog niet zoveel wielrenners etc.

Drielandenpunt

Aken

Aken

De Duitse stad Aken ligt op ongeveer een kwartiertje rijden van Landal Hoog Vaals, dus besloten we hier op zaterdagavond uit eten te gaan. Je kunt er weer makkelijk in- en uitreizen gelukkig. We hadden de Corona-app bij de hand, maar we zijn er niet naar gevraagd. Het is een klein, gemoedelijk stadje met een leuke sfeer. We aten op de Pointstrasse, de bekende straat met allerlei eettentjes. De tijd waarop je komt maakt niet uit (zoals in Frankrijk), je kunt er altijd eten. Wij kwamen terecht bij Mama und Papa Thai. Echt heerlijk, niet duur én het eten kwam heel snel. We waren dan ook nog wel vroeg ;). Maar voor kinderen wel echt heel fijn. Onze zoon lust graag sushi en onze dochter rijst en daar hadden ze een leuk kindermenu voor. Op een leuke manier uit eten waarbij wij niet aan de friet hoefden zitten, maar echt lekker hebben gegeten.

Landal Hoog Vaals is echt een park waar ik langer zou willen verblijven, je vermaakt je er makkelijk een week of langer. 

Bekijk het park hier

Er staan affiliate links in dit blog.